Meglepő színkombinációkban tündökölnek az IKEA új kollekciójának darabjai

Két évig dolgozott a holland Raw Color stúdió az IKEA-kollekcióján, amelyben minden a színek meghökkentő kavalkádjáról szól és újradefiniálja mindazt, amit eddig a színpárosításról gondoltunk.

A Tesammans kollekció tizenöt különböző színt vonultat fel tizenöt kisbútoron, lakberendezési tárgyon és világítótesten.

Maria O'Brian, az IKEA kreatív vezetője szerint ez az eddigi legszínesebb kollekciójuk, ami elsősorban a kisebb bútorokra és háztartási cikkekre összpontosít. A Raw Color tervezői pedig azt szeretnék, hogy a semleges, biztonságos árnyalatok helyett a vásárlók merjenek több színt használni.

"Az emberek nagyon félnek a színektől"

– mondta Daniera ter Haar, a stúdió alapítója, aki szerint ma már nem tanítja meg senki azt, hogyan használjuk a színeket, vagy vigyünk különböző árnyalatokat az otthonainkba.

A Raw Color a tervezést megelőzően egy komoly kutatást végzett, aminek középpontjában a tizenöt különböző árnyalat kiválasztása állt. Ezt követően különböző módokon párosították a színeket, hogy meglepő kombinációkat hozzanak létre.

A végeredmény pedig egy olyan kollekció lett, amiben rácsos kocsi, optikai illúziókkal meghökkentő szőnyegek és igazán színes lámpák is tartoznak. Nagy lelkesedéssel alkalmazták a rétegezési technikákat is például azon rácsos fémtálcák esetében, amelyek egymásra rakva különböző mintákat hoznak létre.

Ugyanezt a technikát alkalmazták egy absztrakt falióra kialakítása során is.

A három koncentrikus körből álló kiegészítő egymástól függetlenül forog, s miközben mutatja az időt, folyamatosan változó mintákat hoz létre.

A Raw Color stúdiót 2008-ban alapították, nem sokkal azután, hogy ter Haar és Brach elvégezte az eindhoveni dizájn akadémiát. Munkáik során nagy figyelmet fordítanak a színek mellett az anyaghasználatra is. Mostani kollekciójuk a párizsi divathéten, az IKEA+ kiállítás részeként mutatkozott be.

(Forrás: Dezeen, fotók: Annie Leibovitz, Raw Color)

raw color | lakberendezési tárgyak | kollekció | ikea | kiegészítők

FOLYTASD EZZEL

A Louis Vuitton megelőzte a francia mezőgazdaságot

Még egy hétig láthatod a legjobb magyar tervezésű könyveket

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram