Close
Száz éves az ikonikus szálloda, ahol Diana hercegnő is megfordult

Száz éves az ikonikus szálloda, ahol Diana hercegnő is megfordult

A Copacabana Palace idén ünnepli százéves jubileumát, a bulihoz pedig bárki csatlakozhat.

A világ ultraluxus szállodái közül csak kevesen mondhatják el magukról, hogy vendégei között filmsztárokat és királyi sarjakat tudhatnak. A Rio de Janeiróban található Copacabana Palace azonban éppen ilyen, megszállt benne például

VIII. Edward király, Marilyn Monroe és Brigitte Bardot mellett még Walt Disney is.

A jelenleg a Belmond által üzemeltetett szálloda 2023-ban ünnepli százéves fennállását, a fergeteges, feltehetően egy éven át tartó ünneplést pedig a hotel egy páratlan farsangi bulival indítja február 18-án.

A luxusszálloda átalakítja a „Hírességek csarnoka” elnevezésű folyosóját is, ahol a híres vendégeinek, így

Diana hercegnőnek, Antonio Banderasnak és Mick Jaggernek a portréi díszítik a falakat.

Mozgalmas volt az elmúlt évszázad a Copacabana Palace számára. 1923-ban, röviddel a hotel megnyitása után máris I. Albert belga királyt fogadták, 1928-ban pedig

Washington Luís brazil elnök ellen követett el a szálloda birtokán merényletet saját szeretője.

1989-ben a szállodát eladták az Orient-Express Hotelsnek (mai nevén Belmond), öt évvel később pedig megnyitották a Cipriani étterem előőrsét. 2006-ban ingyenes koncertet adott a szálloda előtti parton a Rolling Stones, amelyen közel 1,5 millió ember bulizott.

2008-ban a luxushotelt a kulturális örökség részévé nyilvánították.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: hivatalos oldalak)

belmond hotel | rio de janeiro | brazília | belmond

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram