Close
Ebben az olasz luxusszállodában a történelem találkozik a modernitással

Ebben az olasz luxusszállodában a történelem találkozik a modernitással

A Ferragamo család toszkán szállodájában minden a fényűzésről szól. Az Il Borro egy olyan olasz vakációra csábít, amelytől mindenkinek eláll a lélegzete.

Az ismert divatmárka mögött álló dinasztia, a Ferragamo család tulajdonában lévő Il Borro egyet jelent a luxussal, ahol lenyűgöző módon találkozik a történelem és a modernitás.

A birtok egy toszkánai, 13. századi fallal körülvett középkori falu maradványaira épült. A település korábban hercegek és grófok felügyelete alatt állt, a Ferragamo család azonban egy igazi csodaországgá varázsolta.

Az Il Borro megőrizte a történelmének esszenciáját, így macskaköves utcáit és az Appenninekre nyíló csodálatos kilátását is.

Fantasztikus úti cél hosszabb olaszországi tartózkodásra vágyó családoknak, és kényeztetésre vágyó nászutas pároknak is.

Az Il Borro több privát villával is rendelkezik, melyekhez saját medencék, teniszpályák, istállók és golfpályák is tartoznak.

Az Il Borronak két étterme van. A Toscan Bistro a régió hagyományos ételeit vonultatja fel, az Osteria del Borro pedig a farm-to-table koncepciót jeleníti meg, így csupa olyan fogások készülnek ott, amelyekhez az alapanyagok az Il Borro bio gyümölcsös- és szőlőültetvényeiből származnak.

A kényelem és az isteni ételek mellett élményekben is bővelkedik a szálloda,

amelynek fürdője elképesztő szolgáltatásokat kínál. Kaviáros kezelései csökkentik az öregedés jeleit, a bor alapú terápiái hámlasztó hatásúak, az olívaolajos masszázsok pedig frissítők és pihentetők egyszerre.

Ha mindez nem lenne elég, a szálloda vendégei főzőtanfolyamokon, kerékpáros és gyalogos túrákon és borkóstolókon is részt vehetnek. Ez utóbbiak esetében az Il Borro szőlőültetvényeit járhatják be, megismerhetik a fantasztikus pincészetet, megízlelhetik a különböző évjáratok remekeit.

Az Il Borro büszke a fenntarthatósági törekvéseire. A biotermesztés mellett az energiát a napelemekből nyerik, a hulladékcsökkentés érdekében komposztálnak, a vízvisszanyerő rendszerei pedig a vízellátást támogatják.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Il Borro)

toszkána | il borro | olaszország | ferragamo

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram