Close
A zenélő homoktól egy misztikus szellemvárosig – Tíz kihagyhatatlan hely Toszkánában

A zenélő homoktól egy misztikus szellemvárosig – Tíz kihagyhatatlan hely Toszkánában

Toszkánát egyszerűen nem lehet megunni. Akárhányszor is jár az ember Olaszország talán legromantikusabb régiójában, mindig találhat újabb és újabb felfedeznivalókat. Íme, néhány igazi kincs, amit érdemes felvenni a listára.

Cala Violina

A hegedűről elnevezett, Follonica és Punta Ala között, a Bandite di Scarlino Természetvédelmi Területen található partszakasz a hegedűről kapta a nevét, mert a homokban kvarcszemcsék találhatók, amelyek minden lépésnél „zenélnek“ a talpunk alatt.

Val d’Orcia

Ha Toszkánára gondolunk, talán először a minden évszakban más arcát mutató Val d’Orcia ciprusokkal tarkított végtelen völgyei jelennek meg a szemünk előtt, amelynek kanyargó útjai a dombokon álló, gyönyörű falvacskákba vezetnek. A virágzó tavasztól az aranysárga nyáron és színpompás őszön át az olykor hóval borított télig bármikor is látogatunk ide, a látvány lenyűgöző lesz.

Gramolazzo-tó

Lucca megyében, Gramolazzo településen találjuk ezt az egy négyzetméteres, mesterséges tavat, amelyet

a Serchio folyó felduzzasztásával hoztak létre az ’50-es években.

Nyáron lehet benne fürödni, de a falu is megér egy sétát.

Pratomagno

A túrázók tetszését hamar elnyeri az Arezzótól északnyugatra található hegygerinc, amelynek két oldalán az Arno folyó völgyeire látni: nyugaton a Valdarno, keleten pedig a Casentino fut.

Malbacco

Természetes medencéivel és vízeséseivel Toszkána hűs sarka Malbacco,

amely különleges és látványos helyszínt kínál arra, hogy elvonuljunk a világtól egy kis felfrissülésre.

Elba

Elba szigete, ez a természet által uralt kis földi paradicsom valószínűleg sokaknak megmozgatta már a fantáziáját végtelen panorámáival, kristálytiszta vizeivel és arany homokos strandjaival.

Orbetello

Ez a hosszú félsziget Toszkána partjainál lagúnával és két csodaszép stranddal is rendelkezik: Giannella és Feniglia. Egyben itt találjuk a szigetszerű Monte Argentario kapuját is, ahol

a tartomány legszebb öblei várják a strandolókat.

Saturnia

Kihagyhatatlan kirándulás Grosseto megye római kori fürdővárosa, ahol természetes termálforrásban nyújtóztathatjuk ki a tagjainkat.

Orrido di Botri

A Rio Pelago patak vájta ki ezt a mészkő-szurdokot, amely Bagni di Lucca településen található. Nyaranta az utolsó szakaszon, Ponte a Gaiótól Piscináig száraz lábbal is felkapaszkodhatunk.

Isola Santa

Ez a középkorban, egy ókori kórház romjain épült falvacska időtlen, földöntúli hangulatban várakozik egy apró, mesterséges tó partján az Apani alpokban, és egészen olyan, mintha csak egy mesekönyvből mintázták volna.

Ha az utazási térkép már elkészült, akkor már csak a legjobb gasztroélményeket kell megtalálni, és persze nem árt egy jó kis szállás sem.

(Forrás: Si Viaggia, képek: Getty Images, Unsplash)

nagy sztori | val d'orcia | olaszország | saturnia | toszkána

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom