Close
Hihetetlen timelapse videó készült a világ egyik legszebb fjordjáról

Hihetetlen timelapse videó készült a világ egyik legszebb fjordjáról

Bo Normander fotós és Casper Rolsted videós lélegzetelállító utazásra csábít egy timelapse videón keresztül a grönlandi Ilulissat-jégfjordba.

A fjord egyedülálló a világon, a csúcsán lévő Sermeq Kujalleq gleccser szárazföldi jege és gigantikus jéghegyei hozták létre. 2004-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára a négy-hat kilométer széles, hetven kilométer hosszú fjord, ami több ezer méter mély is lehet.

Úgy tudni, a Sermeq Kujalleq gleccser az elmúlt tíz évben megduplázta a sebességét, a naponta negyven métert mozgó folyamot így a világ egyik leggyorsabb gleccserének tartják számon.

(Címlapkép: Getty Images)

timelapse video | fjord | video | grönland | gleccser

FOLYTASD EZZEL

A tökéletes őszi úti célt keresed? Van egy ötletünk!

Ilyen az, amikor táncosok fedeznek fel egy elhagyatott úszómedencét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom