Close
Hihetetlen timelapse videó készült a világ egyik legszebb fjordjáról

Hihetetlen timelapse videó készült a világ egyik legszebb fjordjáról

Bo Normander fotós és Casper Rolsted videós lélegzetelállító utazásra csábít egy timelapse videón keresztül a grönlandi Ilulissat-jégfjordba.

A fjord egyedülálló a világon, a csúcsán lévő Sermeq Kujalleq gleccser szárazföldi jege és gigantikus jéghegyei hozták létre. 2004-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára a négy-hat kilométer széles, hetven kilométer hosszú fjord, ami több ezer méter mély is lehet.

Úgy tudni, a Sermeq Kujalleq gleccser az elmúlt tíz évben megduplázta a sebességét, a naponta negyven métert mozgó folyamot így a világ egyik leggyorsabb gleccserének tartják számon.

(Címlapkép: Getty Images)

video | timelapse video | grönland | fjord | gleccser

FOLYTASD EZZEL

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram