Close
Ilyen egy hedonista whisky-ételsor párosítás egy pesti galériában

Ilyen egy hedonista whisky-ételsor párosítás egy pesti galériában

Nemrégiben a Glenfiddich hívott meg bennünket egy vacsorára, amelyet a Konyhakör által prezentált finomságokkal dobtak fel.

A Pintér Galériában, artisztikus díszletek között kóstoltuk végig a skót brand legkiválóbb whiskyjeit, amelyek közül nekünk talán az IPA whisky tetszett a legjobban. Egy új és limitált szériás italról beszélünk, amelynek célja a kézműves sörös világ és a whisky összekapcsolása volt – bizarr és meghökkentő irány, de teljesen vállalható –, kalandoroknak mindenképpen ajánlott.

Meg kell említenünk még a tizenöt éves solerás erjesztésű italukat is, amely a spanyol sherryknél ismert érlelési technológiával készül és fűszeres és gyümölcsös ízjegyekkel van tele.

Az évi 13 millió literes termelésével a skót ház mindenképpen a tömegtermelők közé tartozik, de az említett italok, illetve a 18 és 21 éves single maltjaik felveszik a versenyt a magas minőségű butikmanufaktúrákkal is.

A vacsorán újfent kiderült a hedonista tétel, miszerint egy remek ételsor mellé nem csak borokat, hanem remek whiskyket is lehet társítani.

Ez is érdekelhet:

konyhakör | single malt | glenfiddich | solera | whisky

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mikor lehet végre vége az élelmiszer-inflációnak

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram