Close
Ilyen egy hedonista whisky-ételsor párosítás egy pesti galériában

Ilyen egy hedonista whisky-ételsor párosítás egy pesti galériában

Nemrégiben a Glenfiddich hívott meg bennünket egy vacsorára, amelyet a Konyhakör által prezentált finomságokkal dobtak fel.

A Pintér Galériában, artisztikus díszletek között kóstoltuk végig a skót brand legkiválóbb whiskyjeit, amelyek közül nekünk talán az IPA whisky tetszett a legjobban. Egy új és limitált szériás italról beszélünk, amelynek célja a kézműves sörös világ és a whisky összekapcsolása volt – bizarr és meghökkentő irány, de teljesen vállalható –, kalandoroknak mindenképpen ajánlott.

Meg kell említenünk még a tizenöt éves solerás erjesztésű italukat is, amely a spanyol sherryknél ismert érlelési technológiával készül és fűszeres és gyümölcsös ízjegyekkel van tele.

Az évi 13 millió literes termelésével a skót ház mindenképpen a tömegtermelők közé tartozik, de az említett italok, illetve a 18 és 21 éves single maltjaik felveszik a versenyt a magas minőségű butikmanufaktúrákkal is.

A vacsorán újfent kiderült a hedonista tétel, miszerint egy remek ételsor mellé nem csak borokat, hanem remek whiskyket is lehet társítani.

Ez is érdekelhet:

solera | konyhakör | single malt | whisky | glenfiddich

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb díját zsebelte be a magyar étterem a borválasztéka miatt

Saját sörrel és sörös koktéllal csavarja meg a nyarat Budapest kedvenc rooftop bárja

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom