Nemrégiben a Glenfiddich hívott meg bennünket egy vacsorára, amelyet a Konyhakör által prezentált finomságokkal dobtak fel.
A Pintér Galériában, artisztikus díszletek között kóstoltuk végig a skót brand legkiválóbb whiskyjeit, amelyek közül nekünk talán az IPA whisky tetszett a legjobban. Egy új és limitált szériás italról beszélünk, amelynek célja a kézműves sörös világ és a whisky összekapcsolása volt – bizarr és meghökkentő irány, de teljesen vállalható –, kalandoroknak mindenképpen ajánlott.
Meg kell említenünk még a tizenöt éves solerás erjesztésű italukat is, amely a spanyol sherryknél ismert érlelési technológiával készül és fűszeres és gyümölcsös ízjegyekkel van tele.
Az évi 13 millió literes termelésével a skót ház mindenképpen a tömegtermelők közé tartozik, de az említett italok, illetve a 18 és 21 éves single maltjaik felveszik a versenyt a magas minőségű butikmanufaktúrákkal is.
A vacsorán újfent kiderült a hedonista tétel, miszerint egy remek ételsor mellé nem csak borokat, hanem remek whiskyket is lehet társítani.
Ez is érdekelhet:
solera | konyhakör | single malt | whisky | glenfiddichA világ egyik legrangosabb díját zsebelte be a magyar étterem a borválasztéka miatt
Saját sörrel és sörös koktéllal csavarja meg a nyarat Budapest kedvenc rooftop bárja
