Close
Ilyen fantasztikus Ausztria rejtett kincse, a Grüner See

Ilyen fantasztikus Ausztria rejtett kincse, a Grüner See

Bodor Tamás operatőr és fotós nemrégiben bejárta a Grüner See-t és környékét, és nemcsak egy fantasztikus videóval tért vissza onnan, hanem azt is elmeséli, miért érdemes felkeresni ezt a lélegzetelállító helyet.

Ha az embernek túrázni támad kedve, és kicsit szeretné hajkurászni a magashegyi élményeket, általában első gondolata északi szomszédunk, Szlovákia hegyeire esik. Pedig Alacsony-Tátrához hasonló távolságra találhatóak Ausztriában az igazán lélegzetelállító trekking utak. Az már csak hab a tortán, hogy végig autópályán közelíthetjük meg ezeket a helyeket, tehát sokkal hamarabb élvezhetjük a természet feltöltését.

Mi most a Grüner See-hez látogatunk el, ami már magában is elég látnivalót hordoz, festői erdőket kristálytiszta tavakkal. Bár, aki szeretne emberek nélküli háttérrel fotót és szelfit készíteni, az vagy korán érkezzen, vagy későn, mert napközben kicsit masszív a zsúfoltság.

Ha viszont valaki nem elégszik meg a síkabb terep egyhangúságával, annak remek élményt fog nyújtani a közeli Ebenstein csúcs, már ha úgy érkezik, hogy épp június idusán már elolvadt minden hó. Mi akadályba ütköztünk, ugyanis több méteres hótorlaszok voltak, muszáj volt visszafordulnunk, a csúcstámadás elmaradt.

Ellenben jó volt látni 1523 méter magasságban elterülő Sonnenscheinalm hegyi kis falut ilyenkor, amelyet egészen mitikus miliőbe csomagolt a köd.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

(Fotók: Nagy Edit, videó: Bodor Tamás)

Close