Close
Olyan hidat adtak át Kínában, amilyen eddig még nem volt a világon

Olyan hidat adtak át Kínában, amilyen eddig még nem volt a világon

Ez a világ első, szupergyorsvonatok közlekedésére tervezett függőhídja.

A 6409 méter hosszú Vufengsan-Jangce-híd a kelet-kínai Csiangszu tartományban található, és a Jangce-folyó felett ível át.

A kétszintes híd alsó szintjén négy vasútvonal található, ezek közül kettőt 200 km/h, két tartalékvágányt pedig 200 km/h haladási sebesség elbírására terveztek – adta hírül a kínai állami vasúttársaság közlésére hivatkozva a China News nevű kínai hírportál.

A függőhíd felső szintjén nyolcsávos autópálya fut, amelyen a járművek óránkénti száz kilométeres sebességgel haladhatnak végig.

Az építmény két szempontból is világelsőnek számít: a világ első vasúti közlekedésre alkalmas függőhídja, egyben az első, amelyen szupergyorsvonatok haladhatnak át.

Kínában pedig az első olyan híd, amely vasutat és gyorsforgalmi utat köt össze.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Magyarország is szerepel Európa tíz legjobb hálókocsis vonatútja között
Jobban járnánk, ha "új szelek fújnának" a légi közlekedésben
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom