Feltörekvő dizájner vagy? Akkor ez a program neked szól!

A Magyar Divat & Design Ügynökség azzal a céllal hozta létre a Design Start mentorprogramot, hogy átadja a magyar dizájnvállalkozások stabilizálásához szükséges üzleti tudást.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által elindított második Design Start mentorprogram üzleti újratervezésben nyújtott szakmai támogatást, az olyan feltörekvő dizájnmárkák számára, amelyek egyelőre még itthon szeretnének sikereket elérni, és a hazai stabilitásuk megteremtéséhez igényelnek segítséget. A mentorprogramban részt vevő formatervezők nívós díjakról, külföldi magazinmegjelenésekről és kiemelkedő elismerésekről számoltak be, emellett pedig több gyártó-tervező páros esetében folytatódott a közös munka a kéthetes szakmai gyakorlatot követően is. A második Design Start végéhez érve elindult a következő mentorprogramra való jelentkezés.

A pályázat útján jelentkező formatervezők közül öt ígéretes, egyedi koncepciót felvonultató tervezőt választott ki a szakmai zsűri: a porcelántermékeket és lámpatesteket alkotó Andrási Edina, a fenntartható bútorairól ismert Kele Sára, az asztalosipari termékeket gyártó Kerekes Furniture, a moduláris akusztikai csempékkel dolgozó Temesi Apol és az esztergált fatermékekről híres Tompa László. A kiválasztott öt dizájner a szakmai mentoraikkal közösen építette ki márkája jövőképét.

A képzés első lépcsőfokát jelentő workshopsorozat a vírushelyzetre való tekintettel online formában valósult meg, emellett témaköreivel is reflektált a megváltozott gazdasági helyzet miatti új kihívásokra. A hat etapból álló képzés fókuszában a vállalkozói szemlélet megerősítése, valamint a dizájnmárkák hazai stabilizálásához szükséges üzleti ismeretek álltak. Az előadások és one-to-one meetingek során a résztvevők olyan dizájnelméleti szakértők, illetve vállalkozásépítésben sikeres, elismert szakemberek segítségével gondolhatták újra vállalkozásuk működését, akik meghatározó alakjai a dizájnszektornak. Az MDDÜ fontosnak tartja szakmai partnerségeinek folyamatos bővítését, melynek köszönhetően a tervezők számára olyan széleskörű tudásbázis és szakmai kapcsolati háló válik elérhetővé, amely előmozdíthatja a nemzetközi piacra lépésüket.

A Design Start teljesítésének második lépcsője a szakmai gyakorlat volt, amely során a formatervezők a NezozeN, a Balaton Bútor, a FabLab Budapest, az Iamart, illetve a LumoConcept műhelyében kaptak átfogó képet a gyártási folyamatok és az értékesítés teljes egészéről. A mentoráltak az általuk választott hazai gyárban, többek között megismerhették a digitális tervezési és gyártási, illetve a manufaktúrán belüli logisztikai folyamatokat. Több szakmai gyakorlat esetében folytatódott a jövőbeli együttműködés a gyártó-tervező párosok saját döntése alapján. A vírushelyzet miatt meghiúsult tanulmányút helyett, a mentorprogram extra elemeként Tóth Marcell online marketingszakértővel konzultálhattak a tervezők a megváltozott gazdasági helyzetben felmerülő online és digitális értékesítési és marketingmegoldásokról. Ezenfelül több mentoráltnak is lehetősége nyílt kiállítani a Budapest Design Week keretében megrendezett 360 Design Budapesten.

Kerekes Furniture

Megnyílt a legújabb Design Start mentorprogramra való jelentkezés

A Magyar Divat & Design Ügynökség azzal a céllal hozta létre a Design Start mentorprogramot, hogy átadja a magyar dizájnvállalkozások stabilizálásához szükséges üzleti tudást. A szakmai zsűri által kiválasztott dizájnerek olyan tehetséges alkotók, akik a mentorprogram elvégzése után képesek lesznek hazai és nemzetközi szinten is elismert márkákká válni. A mentorprogramba való bekerülés feltétele a nyílt szakmai pályázaton való részvétel, illetve legalább két termékcsalád megléte. A programra jogi és természetes személyek is jelentkezhetnek, további információ az alábbi linken érhető el.

start design | dizájn | hfda | MDDÜ | dizájner

FOLYTASD EZZEL

Minden idegszálunkat kisimítja ez a varázslatos óceánparti faház-resort

Ötszáz éves reneszánsz ház újult meg varázslatos otthonná Český Krumlovban

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Így lett apró lámpaboltból dizájnbirodalom a Solinfo
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom