Akár két év börtönt és 111 millió forintos bírságot is kaphatnak a csaló influenszerek egy új törvény értelmében Franciaországban

Franciaországban a napokban fogadták el azt a törvényt, amely rendkívül szigorúan büntetné az influenszereket. A nem megfelelően végzett tevékenységükét börtönbüntetést és kirívóan magas pénzbírságot is kaphatnak.

A francia parlament elfogadta azt a kétpárti törvényjavaslatot, amely szabályozza a közösségi média véleményvezéreinek, azaz influenszereinek tevékenységét.

A cél, hogy visszaszorítsák a veszélyes termékek és trendek népszerűsítését.

A becslések szerint az új jogszabály mintegy százötvenezer francia influenszert érint, akik közül többeket veszélyes termékek népszerűsítésével és csalással is vádolnak.

Az új törvény védené a fogyasztókat, különösen a fiatalokat.

A most elfogadott jogszabály meghatározza az influenszerek körét és megtiltja bizonyos gyakorlatok, például terápiák, vagy kozmetikai sebészeti beavatkozások népszerűsítését, valamint szigorúan szabályozza számos orvostechnikai eszköz reklámozását. Emellett megtiltja a nikotint tartalmazó termékek hirdetését is.

Ez azonban nem minden. Az influenszerek ezentúl nem reklámozhatják a sportfogadásokkal kapcsolatos előrejelzésekre való feliratkozást, a szerencsejátékok népszerűsítése pedig kizárólag azokra a platformokon történhet meg, amelyeken technikailag korlátozva van a kiskorúak hozzáférése.

Azok, akik nem tartják be a jogszabályt, akár két év börtönbüntetésre és háromszázezer eurós, azaz mintegy 111 millió forintos pénzbírságra is számíthatnak.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

influenszer | bírság | törvény | franciaország | jogszabály

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom