Több mint harminchatezer fiatal fedezheti fel ingyenes vasúti bérlettel Európát

Összesen több mint harminchatezer, tizennyolc éves európai fiatal kap ingyenes vonatbérletet, amellyel felfedezhetik Európát, megismerhetik a kontinens történelmét és kulturális örökségét.

Az ingyenes utazási bérleteket az Erasmus+ program keretében finanszírozott DiscoverEU kezdeményezésen keresztül osztják ki. A mostani pályázati körben azok a fiatalok vehettek részt, akik

2005. január 1. és 2005. december 31. között születtek az Európai Unió tagállamaiban

és az Erasmus+ -hoz társult országokban.

Úgy tudni, összesen száznegyvennégyezer fiatal jelentkezett, kifejezetten nagy volt az érdeklődés, a lengyel, olasz, német, spanyol, francia, osztrák, belga és cseh tizennyolc évesek körében. A pályázatban természetesen magyarok is részt vehettek a korábbi évekhez hasonlóan.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotó: Getty)

vonat | pályázat | vonatbérlet | discover eu | bérlet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom