Close
Megőrülnek az olaszok az ingyenes termálfürdő-utalványokért

Megőrülnek az olaszok az ingyenes termálfürdő-utalványokért

Az olasz kormány ingyenes fürdőlátogatást és vulkáni iszapos kezeléseket kínál a gazdaság élénkítését célzó program részeként. A nagy kereslet miatt a hét elején összeomlott az ezzel kapcsolatos honlap.

Több mint egymillió utalványkérelem érkezett eddig és leginkább olyanok jelentkeztek érte, akik még soha nem jártak termálfürdőben. Viszont csak 265 ezren jutottak hozzá az egyenként kétszáz euró (kb. 73 ezer forint) értékű fürdőutalványokhoz.

„Rendkívüli siker, egyben igazán hatékony módja a termálfürdő-üzletág újraindításának, valamint a gazdaság élénkítésének, hiszen egy fürdőben elköltött euró további hat eurót jelent a helyi éttermekben és szálláshelyeken” – mondta Massimo Caputi, a termálfürdők lobbicsoportjának elnöke.

A járvány előtt a számos természetes melegvíz-forrással rendelkező Olaszország háromszáz termálfürdőjét évente hárommillió látogató kereste fel.

„Az országot járva a pikkelysömörtől az ízületi gyulladásig meg lehet találni a különböző betegségek kezelésére alkalmas vizeket. A termálfürdők a sérült tüdőnek is segítenek, így tökéletesek az Olaszországban élő négy és félmillió volt covidos beteg számára” – mondta Caputi.

Olaszország leghíresebb termálfürdője Saturnia városában található Toszkánában. Ott egy régi vulkáni kráterből fakad a víz, ami  37 Celsius-fok körüli hőmérsékletet is elérhet, vagyis minden évszakban ideális a fürdőzésre.

Kevésbé ismert a Bagni San Filippóban rejtőző fürdő, ahol az iszapban gazdag forrásokat erdők veszik körül. A sirmionei termálfürdő Olaszország egyik legszebb természeti környezetével csalogat a Garda-tóhoz, míg  a bormiói egy kedvelt síközpontban kínál letaglózó panorámát az Alpokra.

A kezdeményezés finanszírozására mintegy 53 millió eurót különítettek el.

Itália idegenforgalma fokozatosan kezd visszatérni, itt-ott nem is akárhogyEgy Antonio Martini nevű vállalkozó, az AM Turistic cég vezetője a Firenze Mongolfierével együttműködve egyedi élményt ajánl azoknak, akik új perspektívákra vágynak: a légi turizmust.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

iszap | gőzfürdő | spa | olaszország | utalvány

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram