Close
Van egy ország, ahol ettől a hónaptól kezdve ingyen lehet munkába vonatozni

Van egy ország, ahol ettől a hónaptól kezdve ingyen lehet munkába vonatozni

A program azért indult, hogy segítsen az alaposan megnövekedett megélhetési költségek enyhítésében.

A spanyolországi ingázók a következő négy hónapban ingyenesen utazhatnak vonattal bizonyos rövid és közepes távú járatokon az állami tulajdonú Renfe vasúttársaság szerelvényein.

December végéig a Cercanías és a Rodalies elővárosi vonataira, valamint a Media Distancia 300 kilmotérnél rövidebb regionális járataira szállhatnak fel és utazhatnak ingyen.

Az intézkedés nem a turistáknak, hanem a bérlettulajdonosoknak szól, ugyanis a nagysebességű vonatok hosszú távú útjaira érvényes egyszeri jegyek nem részei az ajánlatnak.

A hosszú távon közlekedő vonatokon azonban ötven százalékos kedvezményt lehet igénybe venni.

A tömegközlekedési eszközökre – metróra, buszokra és villamosokra – váltott jegyek ára ez idő alatt legalább 30 százalékkal csökken, Katalónia régióban pedig 50 százalékkal lesz olcsóbb a tömegközlekedés.

A hét elején a Renfe közölte, hogy már közel 320 ezer ingyenes Cercanías és Media Distancia bérletet adtak ki a szeptember 1. és december 31. közötti időszakra.

A spanyol kormány szerint az utazási kedvezmények célja, hogy segítsenek az embereknek a megélhetési válság idején, amelyet Oroszország ukrajnai háborúja csak súlyosbított.

Egyre több spanyolországi régió vezet be korlátozásokat a legnépszerűbb természeti látnivalók esetében azért, hogy csökkentsék a zsúfoltságot és elősegítsék a fenntartható turizmust.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

 

ingyen | spanyolország | munka | vonatozás | munkába járás

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram