Close
Zseniális módon hívják fel a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire Skóciában

Zseniális módon hívják fel a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire Skóciában

Két finn művész különleges fénycsíkokat telepített a Skócia partjaitól nyugatra található Hebridák szigetcsoport területén, amelyek a tengerszint emelkedését szimbolizálják.

A három szinkronizált vonal – amelyek közül kettőt egy-egy épület oldalára, egyet pedig egy hegy lábánál helyeztek el – dagálykor aktiválódik. Ezzel kívánják felhívni a társadalom figyelmét a klímaváltozás következményeire, elsősorban arra, hogy az emelkedő tengerszint miatt a vonal alatti területeket hamarosan ellepi a víz.

A két finn művész, Pekka Niittyvirta és Timo Aho csupán néhány fénycsík használatával emlékeztetnek minket arra, hogy kétféle jövőkép áll előttünk: néhány éven belül vagy ellepi a víz az ehhez hasonló épületeket és területeket, vagy komolyan vesszük az éghajlatváltozást, és teszünk ellene valami.

Az installáció mindenesetre remekül szemlélteti, hogy az emelkedő tengerszint milyen hatással lehet a tengerparti területekre és az ott élőkre, különösen az olyan alacsony fekvésű szigetcsoportokra, mint a Hebridák.

Sajnos a klímaváltozás következtében számos bámulatos helyszín veszélyben van, ezeket érdemes felkeresni, mielőtt még késő lenne.

Máris mutatjuk, miről van szó:

(Képek: Pekka Niittyvirta)

FOLYTASD EZZEL
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
A jövő városát tervezik felépíteni a semmi közepén ötmillió ember számára
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom