Egyetlen bérlettel bejárhatjuk egész Európát és a görög szigetvilágot

Az Interrail bérlet arra csábít, hogy Európa legszebb vonatútjain haladjunk végig.

Az Interrail bérlet lehetővé teszi az európai utazók számára, hogy meghatározott időn keresztül vonattal és komppal utazzanak a kontinensen.

A bérletet a kontinens harminchárom országában lehet használni és több mint negyvenezer úti célt lehet elérni általa.

Interrail kifejezetten a görög szigetekre szánt bérlete lehetővé teszi az utazóknak, hogy

egy hónapon belül akár ötvenhárom görög szigetet is bejárjanak,

mindemellett kedvezményesen vehetnek jegyet számos turisztikai látványossághoz, olcsóbban kölcsönözhetnek kerékpárt, kedvezőbb áron vehetnek részt buszos utazásokon, némely esetben pedig a szálláshoz is alacsonyabb áron tudnak hozzájutni.

Ráadásul míg korábban a jegyek papíralapúak voltak, most már okostelefonunkon is tárolhatjuk, hogy aztán

gyorsvonatokon vagy hálókocsis utazások során használjuk.

Az Interrail bérlet ára számos tényezőtől függ, beleértve azt is, hogy hány évesek vagyunk vagy, hogy hány napot szeretnénk utazni. A MÁV tájékoztatása szerint az általános felnőtt bérletek tizenöt napra 465 euróba (kb. 180 ezer forintba) kerülnek, ha három hónapra váltjuk meg a bérletünket, 947 eurót (kb. 366 ezer forintot) kell fizetnünk, de gyermekek és nyugdíjasok esetében kedvezményes áron lehet hozzájutni.

A bérlet mellé helyfoglalási díjat kell fizetnünk Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban és Svédországban, valamint az Eurostar járatain London és az Európai Unió között.

A vonatos utazás aranykorát éli és népszerűsége folyamatosan nő, ezért egyre több szolgáltatás segíti az utazókat. Elkészült például egy térkép, ami megmutatja, hogyan utazhatjuk keresztül-kasul Európát hálókocsis vonattal, több ország pedig ingyenes vonatjegyekkel kívánja fellendíteni a turizmusát.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty)

vonatút | utazás | vonat | bérlet | jegy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom