Close
Egyetlen bérlettel bejárhatjuk egész Európát és a görög szigetvilágot

Egyetlen bérlettel bejárhatjuk egész Európát és a görög szigetvilágot

Az Interrail bérlet arra csábít, hogy Európa legszebb vonatútjain haladjunk végig.

Az Interrail bérlet lehetővé teszi az európai utazók számára, hogy meghatározott időn keresztül vonattal és komppal utazzanak a kontinensen.

A bérletet a kontinens harminchárom országában lehet használni és több mint negyvenezer úti célt lehet elérni általa.

Interrail kifejezetten a görög szigetekre szánt bérlete lehetővé teszi az utazóknak, hogy

egy hónapon belül akár ötvenhárom görög szigetet is bejárjanak,

mindemellett kedvezményesen vehetnek jegyet számos turisztikai látványossághoz, olcsóbban kölcsönözhetnek kerékpárt, kedvezőbb áron vehetnek részt buszos utazásokon, némely esetben pedig a szálláshoz is alacsonyabb áron tudnak hozzájutni.

Ráadásul míg korábban a jegyek papíralapúak voltak, most már okostelefonunkon is tárolhatjuk, hogy aztán

gyorsvonatokon vagy hálókocsis utazások során használjuk.

Az Interrail bérlet ára számos tényezőtől függ, beleértve azt is, hogy hány évesek vagyunk vagy, hogy hány napot szeretnénk utazni. A MÁV tájékoztatása szerint az általános felnőtt bérletek tizenöt napra 465 euróba (kb. 180 ezer forintba) kerülnek, ha három hónapra váltjuk meg a bérletünket, 947 eurót (kb. 366 ezer forintot) kell fizetnünk, de gyermekek és nyugdíjasok esetében kedvezményes áron lehet hozzájutni.

A bérlet mellé helyfoglalási díjat kell fizetnünk Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban és Svédországban, valamint az Eurostar járatain London és az Európai Unió között.

A vonatos utazás aranykorát éli és népszerűsége folyamatosan nő, ezért egyre több szolgáltatás segíti az utazókat. Elkészült például egy térkép, ami megmutatja, hogyan utazhatjuk keresztül-kasul Európát hálókocsis vonattal, több ország pedig ingyenes vonatjegyekkel kívánja fellendíteni a turizmusát.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty)

utazás | vonat | bérlet | vonatút | jegy

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Féltik a gyerekeket a légiutas-kísérők, ezért változást követelnek a jogalkotóktól

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom