Close
Hamar elmenthetik a kedvencek közé a japán főváros új éttermét a tokióiak

Hamar elmenthetik a kedvencek közé a japán főváros új éttermét a tokióiak

Japán, valamint az északi vidék érzékeny hangulata és ízvilága keveredik Tokió új éttermében, a június végén megnyitott Inuában.

A hétszáz négyzetméteres vendéglátóhely az OEO Stúdió munkája, amely alapvetően a japán stílusjegyekre és helyi anyagokra építve húzta föl az épületet, de azért tett bele egy kis skandináv csavart is.

Kizárólag a legmagasabb minőséget képviselő alapanyagokkal dolgoztak a tervezők a főváros leendő kedvenc éttermében, legyen szó a padlókat alkotó deszkákról, vagy a Kunishiro és Hinoki Cypress által kreált hazai téglákról.

A szokás szerint kimért japán vonalakat hamuszürke színekkel és sárgaréz elemekkel kombinálták, illetve az enteriőr kialakításakor az agyag és a szépen megmunkált fa mellett hengerelt acéllemezeket is felhasználtak.

Ami rögtön eszünkbe juthat az Inuáról, az a kiegyensúlyozottság és az aprólékos kidolgozottság, mindjárt a fogadótértől kezdve egészen a felszolgálók munkaállomásáig.

A mennyezetbe szerelt lámpák elsőre rendhagyónak tűnnek, de a bár falaira és a sarokba helyezett műtárgyakkal kiegészülve meghitt távol-keleti légkörrel csalogatják be a vendéget. A már említett skandináv hatás a dán Brdr. Krüger által tervezett szuperkényelmes étkezőszékkel és a dizájnos asztalokkal érkezik a képbe.

Egyszerre maximum hatvanan élvezhetik az Inua által adott nem mindennapi élményt, amiben benne foglaltatik Tokió pazar panorámájának kisebb szelete is.

Maga a konyha meglehetősen jó kezekben van: az a német Thomas Frebel felel az Inua étlapjáért, aki tíz évet húzott le a világ legjobb éttermének négyszer is megválasztott dániai Nomában. A menüt illetően főként japán alapanyagokból készült északi stílusú ételekre kell számítani, melyekben a világhírű séf az ország gazdag kultúráját szeretné megmutatni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: oeo.dk)

nagy sztori | Inua | skandináv | noma | étterem

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram