Close
Egyszerre idézi majd a múltat és a jövőt Tokió újranyitó kultikus szállodája

Egyszerre idézi majd a múltat és a jövőt Tokió újranyitó kultikus szállodája

A hatvanas évek egyik ikonikus japán hotelje hamarosan újra a felkelő nap országának topszállodái között találhatja magát. A Hotel Okura nagy visszatérését 2019 szeptemberére tervezik.

Kisebb-nagyobb fölháborodást keltett Japánban a felújítás helyett végül lerombolt és újrahúzott kultikus tokiói hotel esete. Sokan próbálták megmenteni az egyik James Bond-filmben (Csak kétszer élsz) is szerepelt épületet, ami nem sikerült, cserébe a modern igényeknek abszolút megfelelő új szálloda megtartott néhány dolgot eredeti védjegyeiből.

Az új, földrengésbiztos szállodában ötszáznyolc kivehető szoba közül lehet majd válogatni.

A hotel fő célja, hogy a 2020-as tokiói olimpiai játékokra tökéletes állapotban legyen, és immáron megfelelő tapasztalattal fogadja az ázsiai országba sereglőket.

A modernista dizájn ellenére a tervezők törekedtek arra, hogy a szálloda megtartson néhányat az 1964-es elemeiből, és hogy visszaidézzen valamit a hatvanas évtized Japánjának hangulatából.

Ilyen a diszkréten megvilágított, a hatvanas évekbeli dizájnjához képest kicsit felfrissített lobby, vagy a retro-elegáns Orchidea Bár, ahová előszeretettel ültek be egy italra a kor legismertebb helyi csillagai.

Fontos szerepet kaptak a szálloda előző ciklusának meghatározó darabjai közül a hatszögletű papírlámpákat megidéző világítótestek, a lakkozott asztalok, és a szilvafavirágokat felelevenítő kis székek, melyek a klasszikus japán hagyományokat idézik.

Ha csak a külső jegyei alapján ítélnénk meg az épületet, azt hihetnénk, hogy egy abszolút újszerű épülettel gazdagodik Tokió látképe, pedig a 188 méter magas futurisztikus üvegtorony csak kívülről idézi a jövőt, a benne helyet kapó szálloda enteriőrje inkább a közelmúltba repít vissza.

Az épületben természetesen berendeztek egy fine dining éttermet is, illetve itt találjuk majd az ország legnagyobb báltermét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom