Close
Egyszerre idézi majd a múltat és a jövőt Tokió újranyitó kultikus szállodája

Egyszerre idézi majd a múltat és a jövőt Tokió újranyitó kultikus szállodája

A hatvanas évek egyik ikonikus japán hotelje hamarosan újra a felkelő nap országának topszállodái között találhatja magát. A Hotel Okura nagy visszatérését 2019 szeptemberére tervezik.

Kisebb-nagyobb fölháborodást keltett Japánban a felújítás helyett végül lerombolt és újrahúzott kultikus tokiói hotel esete. Sokan próbálták megmenteni az egyik James Bond-filmben (Csak kétszer élsz) is szerepelt épületet, ami nem sikerült, cserébe a modern igényeknek abszolút megfelelő új szálloda megtartott néhány dolgot eredeti védjegyeiből.

Az új, földrengésbiztos szállodában ötszáznyolc kivehető szoba közül lehet majd válogatni.

A hotel fő célja, hogy a 2020-as tokiói olimpiai játékokra tökéletes állapotban legyen, és immáron megfelelő tapasztalattal fogadja az ázsiai országba sereglőket.

A modernista dizájn ellenére a tervezők törekedtek arra, hogy a szálloda megtartson néhányat az 1964-es elemeiből, és hogy visszaidézzen valamit a hatvanas évtized Japánjának hangulatából.

Ilyen a diszkréten megvilágított, a hatvanas évekbeli dizájnjához képest kicsit felfrissített lobby, vagy a retro-elegáns Orchidea Bár, ahová előszeretettel ültek be egy italra a kor legismertebb helyi csillagai.

Fontos szerepet kaptak a szálloda előző ciklusának meghatározó darabjai közül a hatszögletű papírlámpákat megidéző világítótestek, a lakkozott asztalok, és a szilvafavirágokat felelevenítő kis székek, melyek a klasszikus japán hagyományokat idézik.

Ha csak a külső jegyei alapján ítélnénk meg az épületet, azt hihetnénk, hogy egy abszolút újszerű épülettel gazdagodik Tokió látképe, pedig a 188 méter magas futurisztikus üvegtorony csak kívülről idézi a jövőt, a benne helyet kapó szálloda enteriőrje inkább a közelmúltba repít vissza.

Az épületben természetesen berendeztek egy fine dining éttermet is, illetve itt találjuk majd az ország legnagyobb báltermét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom