Close
Minden benne van ebben a hotelben, ami Izlandot jelenti

Minden benne van ebben a hotelben, ami Izlandot jelenti

Izland kvintesszenciáját rejti magában a Reykjavík szívében megnyitott, bárok, éttermek, kávézók és üzletek sokadalma által körülvett Ion City Hotel, melynek épülete szinte minden négyzetméterén a tűz és a jég szigetének ősi kultúráját idézi.

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság sikerei óta özönlenek a turisták Izlandra. Lelkesedésük érthető, hiszen az Atlanti-óceán északi részén, valahol Grönland és Skócia között félúton fekvő vulkáni szigeten a gleccserektől a vízesésekig ezernyi csodálatos látnivalót lehet kihúzni a bakancslistáról.

No meg egy olyan különleges szállodát, mint a fővárosban található Ion City Hotel, amely méltó kiindulópontja lehet egy jégszigeti tripnek. A tizennyolc szobás épületet a helyi kötődésű, ám a zord időjárású bázist a napfényes Kaliforniára cserélő Minarc duó tervezte.

Az eredeti mivoltát megőrző, elegánsan felújított épület dizájnja Reykjavík történelmére és kultúrájára reflektál, valamint ihletet merít az ország legszebb tájegységeiből is.

A tervezőpárost a hagyományos izlandi folklór inspirálta, amit főként a homlokzaton figyelhetünk meg, ott ugyanis visszaköszönnek a helyiek által viselt gyapjúpulcsikon látott népi motívumok.

Leginkább a lobbiban érezhetjük át a vidéki Izland hangulatát, ahol a recepciós pultot egy madárfészket idéző lámpa világítja meg, mögötte pedig valódi nyírfából kifaragott szekrények állnak.

A lakosztályokat a skandináv stílus jellemzi, tehát többségében fából készült elemek és szürkés-fehér színek uralkodnak, a folyosók látványát pedig az egyedi módon kialakított világítás viszi el.

A szobák mindegyikében ablak melletti kanapékból figyelhetjük a hol csendes és visszafogott, hol nyüzsgő izlandi fővárost. Némely lakosztály nagyobb méretű erkéllyel, illetve saját szaunával rendelkezik. A hotel legmenőbb szobája egyszerre nyújt pazar panorámát a városközpontra és az öbölre.

Külön étkezővel és bárral szerelték fel, továbbá az ide foglaló vendégeknek lehetőségük nyílik privát séfet fogadniuk, aki csak az ő szájuk íze szerint készíti el a kívánt ételeket.

A klasszikus szobák húsz, a prémium lakosztályok hetvenöt négyzetméteresek, egy éjszakért minimum 280 dollárról induló összeget csippentenek le a bankszámlánkról.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom