Close
Minden benne van ebben a hotelben, ami Izlandot jelenti

Minden benne van ebben a hotelben, ami Izlandot jelenti

Izland kvintesszenciáját rejti magában a Reykjavík szívében megnyitott, bárok, éttermek, kávézók és üzletek sokadalma által körülvett Ion City Hotel, melynek épülete szinte minden négyzetméterén a tűz és a jég szigetének ősi kultúráját idézi.

A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság sikerei óta özönlenek a turisták Izlandra. Lelkesedésük érthető, hiszen az Atlanti-óceán északi részén, valahol Grönland és Skócia között félúton fekvő vulkáni szigeten a gleccserektől a vízesésekig ezernyi csodálatos látnivalót lehet kihúzni a bakancslistáról.

No meg egy olyan különleges szállodát, mint a fővárosban található Ion City Hotel, amely méltó kiindulópontja lehet egy jégszigeti tripnek. A tizennyolc szobás épületet a helyi kötődésű, ám a zord időjárású bázist a napfényes Kaliforniára cserélő Minarc duó tervezte.

Az eredeti mivoltát megőrző, elegánsan felújított épület dizájnja Reykjavík történelmére és kultúrájára reflektál, valamint ihletet merít az ország legszebb tájegységeiből is.

A tervezőpárost a hagyományos izlandi folklór inspirálta, amit főként a homlokzaton figyelhetünk meg, ott ugyanis visszaköszönnek a helyiek által viselt gyapjúpulcsikon látott népi motívumok.

Leginkább a lobbiban érezhetjük át a vidéki Izland hangulatát, ahol a recepciós pultot egy madárfészket idéző lámpa világítja meg, mögötte pedig valódi nyírfából kifaragott szekrények állnak.

A lakosztályokat a skandináv stílus jellemzi, tehát többségében fából készült elemek és szürkés-fehér színek uralkodnak, a folyosók látványát pedig az egyedi módon kialakított világítás viszi el.

A szobák mindegyikében ablak melletti kanapékból figyelhetjük a hol csendes és visszafogott, hol nyüzsgő izlandi fővárost. Némely lakosztály nagyobb méretű erkéllyel, illetve saját szaunával rendelkezik. A hotel legmenőbb szobája egyszerre nyújt pazar panorámát a városközpontra és az öbölre.

Külön étkezővel és bárral szerelték fel, továbbá az ide foglaló vendégeknek lehetőségük nyílik privát séfet fogadniuk, aki csak az ő szájuk íze szerint készíti el a kívánt ételeket.

A klasszikus szobák húsz, a prémium lakosztályok hetvenöt négyzetméteresek, egy éjszakért minimum 280 dollárról induló összeget csippentenek le a bankszámlánkról.

reykjavik | izland | Ion City Hotel | szálloda | hotel

FOLYTASD EZZEL

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram