Ebbe a kenyérgyárból kialakított irodába még hétfő reggel is imádnánk bejárni

Az egész úgy kezdődött, hogy egy finn reklámügynökség inspirálóbb környezetbe szeretett volna költözni. Olyan irodában akartak brainstormingolni, ami messziről integet a tradícióknak, ugyanakkor nem vág alá a cég költségvetésének.

A Helsinki-székhelyű Bob the Robot nevű ügynökség – merthogy róluk van szó – a Joanna Ampisto stúdiót bízta meg a projekttel, melynek lényege az volt, hogy az alkalmazottak és az ügyfelek kiváltságosnak érezve magukat olyan hangulatban ülnének le tárgyalni vagy dolgozni, mintha egy privát klub tagjai lennének.

Az építésziroda úgy döntött, az exkluzívitás élményét egy használaton kívüli kenyérgyár átalakításával adja meg nekik.

A hat méter magas épületet több részre osztották fel: a lobbyban és a kávézóban együtt kortyolgathatja a feketét az ügyfél és a megbízó, a hosszú folyosók mentén a tárgyalókban vitathatják meg a csak rájuk tartozó részleteket, míg a második emelet kizárólag a dolgozók felségterülete.

Kialakítottak egy hatalmas társalgót is a közösségi élet felpezsdítése érdekében, de a kisebb szobák lehetőséget biztosítanak arra is, ha valaki kicsit elvonulna a többiektől, és csendben, kizárólag a feladatára fókuszálva egymaga dolgozna.

Az épület belső elrendezése tökéletesen megfelelt a kívánalmaknak azzal, hogy jelentősen eltér egy átlagos irodától.

A hatalmas csillárok, a térelválasztóként működő íves üvegtáblák, a főként a recepción és a lépcsőházban felhasznált márványminták összességében hol indusztriális, hol otthonos hangulattal festik meg a helyet. A bútorokat illetően a már említett költségkímélés miatt elsősorban a használtpiacon néztek körül, ennek ellenére egyáltalán nem mondanánk lepukkantnak a dizájnt, sőt!

Karakteres és egyedi hangulatú második otthont kaptak a Bob the Robot munkatársai, ahová még egy borongós hétfő reggel is szívesen indulnánk el dolgozni.

Ez is érdekelhet:

Korábbi cukormalomból alakították át ezt a pazar butikhotelt

Ez a vaskos történelmű épületben berendezett dél-kínai hotel egyszerre kifinomult, egyszerű és modern.

(Fotó: Deezen)

építészet | közösségi | dizájn | finnország | kenyérgyár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom