Close
Az illegálisan felhúzott házak súlyosbították a katasztrófát az olaszok népszerű üdülőszigetén

Az illegálisan felhúzott házak súlyosbították a katasztrófát az olaszok népszerű üdülőszigetén

Iszap, törmelék és sziklák zúdultak alá a dél-olaszországi Ischia üdülősziget legnagyobb hegyéről szombaton, és házakat, utakat temettek maguk alá Casamicciola Terme városában és környékén.

A felvételeken látszik, ahogy az özönvízszerű eső okozta földcsuszamlás házakat roppantott össze és autókat lökött a tengerbe, a hírek szerint pedig legalább hét ember, köztük egy újszülött és két gyermek is meghalt, öt embert pedig eltűntként keresnek. A szigetre mentősök és keresőbúvárok érkeztek, akik átkutatták a part menti vizeket.

A sűrűn lakott Ischia egy vulkáni eredetű sziget, amely mintegy harminc kilométerre fekszik Nápolytól, és termálfürdői valamint festői tengerpartja miatt népszerű a turisták körében. A szakértők szerint ugyanakkor a klímaváltozás egyre nagyobb fenyegetést jelent ott is, és egyre gyakoribbak és intenzívebbek a heves esőzések.

A veszteséget súlyosbítja, hogy Ischiában sok házat illegálisan építettek. Most újra fellángoltak a viták az elmúlt évtizedekben megtűrt törvénytelen épületekről.

“Az embereknek meg kell érteniük, hogy bizonyos területeken nem élhetnek, és a kockázatos területeken lévő épületeket le kell bontani” mondta Vincenzo De Luca Campania kormányzója.

A világ egyik legszebb autóútja is ki van téve a földcsuszamlásoknak, a legveszélyesebbekről nem is beszélve.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

olaszország | földcsuszamlás | ischia

FOLYTASD EZZEL

A tíz legfurcsább kérés, amit a légiutas-kísérők valaha kaptak

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram