Close
Ennek a görög hotelnek az ablakából néznénk, ahogy a nap megfesti az ég alját

Ennek a görög hotelnek az ablakából néznénk, ahogy a nap megfesti az ég alját

Hófehérre meszelt házak, égszínkék ablakok, kiváló éttermek és borok – Szantorini Görögország kvintesszenciáját jelenti. A vulkáni íven elterülő mágikus sziget nem véletlenül tartozik a világ leghíresebbjei közé. Ebbe a lenyűgöző környezetbe olvad bele a Hotel Istoria, a Szantorini-függők Instagram-kompatibilis butikhotelje.

Bár a pazar miliőben fekvő szálloda vonalait az athéni székhelyű Interior Design Laboratoriumnak köszönhetjük, az épület abszolút a szantorini tradíciókra reflektál: látványos kombinációja a hagyományos és a kortárs építészetnek.

Sokáig elhagyatott épületként tengette tengerparti mindennapjait a szálloda elődje.

A renoválás során az építészek igyekeztek megőrizni a ház eleganciáját, és a korábbi tulajdonos lovainak istállóit is meghagyták – utóbbiakat persze jelentősen átalakították.

A lakosztályok negyven-ötven négyzetméteresek, mindegyikhez tartozik egy king size méretű ágy és egy lenyűgöző égei-tengeri kilátással hívogató terasz. Az Istoria királyi lakosztályának a deluxe számít, amely a fentiek mellett privát medencével és jacuzzival akasztja ki az itt amúgy is folyton billegő ellenállhatatlansági barométert.

Összesen tizenkét szobát rejt a butikhotel, melyek mindegyikében gondosan megválasztott fából, kézzel készült bútorokat találunk.

Kicsit olyan érzése támad a vendégnek, ha lepihen valamelyik szobában, mintha nem egy klasszikus szállodában, hanem egy kastélyban készülődne az estére.

Az enteriőrt a népi hagyományokhoz illően vastag szerkezetű falak, boltíves szobák, famennyezet, tekintélyes kőoszlopok és íves ajtók jellemzik, de természetesen találkozhatunk mozaik csempékkel és fagerendákkal is, ahogy egy igazi görög épületben szokás.

Tartozik egy étterem is az Istoriához: Alekszandrosz Cionitisznek hívják a séfet, aki a modern mediterrán konyhára esküszik, és előszeretettel szemezget a szálloda organikus kertjében termő alapanyagokból. Az itteni gyógynövényeket egyébként a wellness-szolgáltatásként igénybe vehető kényeztető-frissítő kezelésekhez is felhasználják.

Masszív falaival kívülről nézve kissé durvának hat az épület, pedig inkább a hitelesség és az időtlenség az, ami eszünkbe juthat róla, mert mintha azt a benyomást keltené, hogy valójában mindig is itt állt.

A Hotel Istoria ideális választás azoknak, akik innen indulva stílusosan szeretnék megismerni a sziget szépségeit.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Interior Design Laboratorium)

szantorini | görögország | panoráma | hotel | sziget

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram