Close
Ezeket a magyar fotósokat érdemes követni az Instagramon

Ezeket a magyar fotósokat érdemes követni az Instagramon

Tele az Instagram tehetséges és ismert, vagy kvázi ismeretlen itthoni fotóssal, akik a Gemenci erdőtől a havas svájci Alpokig igyekeznek megkapó pillanatokat rögzíteni, és azokat meg is osztják velünk. Összegyűjtöttünk tíz olyan profilt, melyekre dobálhatjuk a szívecskéket. 

Csillag Ádám

Nem keverendő össze a hasonló nevű filmrendezővel, bár Ádám a fotó mellett a videózásban is erős.

Adam Csillag 🌍 (@tschyllagh) által megosztott bejegyzés,

Képei főként egy épületek és tájképek alkotta letisztult világba rántanak be. Szereti magasból fotózni Budapestet, de úgy hozza a sors, akár a víz vagy a föld alá is lemerészkedik.

Mogyorósy Márton

Épület- és városfotózásban mozog a budapesti bázisú Mogyorósy Márton.

la defense

Ahogy az Instagram-profiljából egyből kitűnik, igazi építészet-fanatikus, függőségét elsősorban alulról vagy felülről fotózott fővárosi lépcsőházakban éli ki. Mi pedig nem győzzük lájkolni a furmányos kompozíciókat.

Hegyi Benjámin

Egészen biztosan a legfiatalabb magyar Insta-huszárok között van a mindössze tizenöt éves Benjámin, aki téli tájképekre szakosodva máris összerántott több mint hatezer követőt.

BUDAPEST | hebenj (@hebenj) által megosztott bejegyzés,

Az oldalát görgetve olyan érzésünk támad, mintha egy vastag filctollal kifestett színezőfüzetet lapozgatnánk. A téli tájakat ábrázoló fotóiból pedig bármikor készíthetnénk képeslapot.

Oláh András

András szabadidejében a természetet, azonbelül is a Gemenci erdőt járja, ami szinte második otthonának számít.

Andras Olah (@regulartakes) által megosztott bejegyzés,

Insta-fiókja csakúgy árasztja magából a nyugalmat, ugyanakkor meghozza a kedvet egy kellemes kiránduláshoz. Ismer minden fűszálat, és a jelek szerint jó barátságban van a helyi szarvasokkal, őzekkel és vaddisznókkal, akik szívesen állnak modellt neki. 

Födemesi Attila

Nem a követői számának mániákus növelésére hajt az informatikusként dolgozó, fényképészetért rajongó Attila, aki 2003 óta veszi komolyan a fényképezést.

Födemesi Attila (@attila.fodemesi) által megosztott bejegyzés,

A témákat tekintve nagykanállal merít mindenből, és a kedvencei mellett az is látszik, hogy a portré- és tájfotó irányban is bátran elmehet, bár mostanra rájött, hogy a street- és a makrófotózás az igazi világa. 

Oláh Dániel

Dániel a portréktól kezdve a tájképeken át az épületekig mindenevőnek számít, de főleg a fővárosi hidakat igyekszik szokatlan szögekből megörökíteni.

Daniel Olah (@danesduet10) által megosztott bejegyzés,

Hitvallása megegyezik egy Henri Cartier-Bresson idézetben olvasható részlettel, mely szerint …a fényképezés egyfajta kiáltás, de nem azért, hogy eredetiséget bizonyítsunk. A fényképezés az élet egyik formája.

Hlinka Zsolt

Várostémában otthon lévők bizonyára találkoztak már a képeivel. Zsolt minden kompozícióban megszállottan keresi a geometriát és a szimmetriát, amiket leginkább építészeti formákban talál meg.

ZSOLT HLINKA (@zsolt_hlinka) által megosztott bejegyzés,

Nemzetközi építészettel foglalkozó honlapokon is megjelenő döbbenetesen látványos képei az általa látott valóságot mutatják be, az épületek egyedi karaktereit próbálja visszaadni. Az utolsókig elmegy egy-egy tökéletes városi hangulatért és fényért, miközben pillanatokat gyűjt.

Gáti Kornél

Ha van a szocreál-brutalista építészetnek fotóspápája, akkor az biztosan ő, ugyanis a feedje a csupaszra tisztított Balaton-környéki szocreál építészet walhallája.

Kornel Gati 🇭🇺 (@kornel_gati) által megosztott bejegyzés,

Több kiállítást is rendeztek a fotóiból, karrierje egyik csúcspontjának pedig az számított, hogy a dalai láma 2010-es budapesti látogatásának ő volt a hivatalos fotósa.

Szakadáti Olivér

Igazi világjáró fotográfus, aki Svájctól kezdve Rómán át az Egyesült Államokig sok helyen megfordult már, nem egyszer életvitelszerűen. Most éppen itthon tartózkodik.

Oliver Szakadáti (@szakadati_photography) által megosztott bejegyzés,

Festményszerű tájképei egy hegyek és sziklák alkotta fantázivilágba repítenek, melyek közül némelyik olyan, mintha egy Trónok harca-epizód képzeletbeli helyszínén lett volna lőve.

Varga Zsombor

A krézi srác szintén bejárta már a nagyvilág izgalmasabb pontjait, utazásainak pedig nem csak képekben, hanem blogbejegyzésekben is emléket állított.

az a krézi srác (@esti_kornel_zsoma) által megosztott bejegyzés,

Témáit tekintve a város és az elhagyatottság gyakran visszatérő momentumok. Mint ahogy egyik pillanatban a rendezetlenség és a káosz, a másikban a hűvös nyugalom is uralkodhat.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: unsplash.com)

FOLYTASD EZZEL
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Február közepétől csak az oltottak kaphatnak védettségit Magyarországon
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom