Close
Tíz magyar Instafotós, akik berúghatják a világhírnév ajtaját

Tíz magyar Instafotós, akik berúghatják a világhírnév ajtaját

Nem könnyű kiemelkedni a mai instagramos influencer világból, hiszen az egyre okosabb telefonok szuperkameráinak és filtereinek hála a lájkvadász képmegosztón bárki összeszedhet a semmiből több ezer követőt. Mutatunk tíz hazai, a tömegből kitűnő fotóst, akik között akad, aki világmárkának dolgozott és olyan is, akinek munkája százmilliókhoz jutott el.

Kazsimér Gergő

A müncheni bázisú hobbifotós közel tíz éve külföldön él. Fényképeinek húzótémája elsősorban a hegyvonulatok és a leghidegebb hónapokban magát megmutató természet.

Megkapó tájképeire egy ismert mobilgyártó is felfigyelt: kampánycélra megvásárolta egyik fotóját, amit aztán százmilliók láthattak viszont a készülékükön.

Újvári Péter

A Shutterture szerkesztője és társalapítója 2012-ben kezdett el komolyabban foglalkozni a fényképészettel.

Sokoldalúsága a festményekre illő képein is visszaköszön: elsősorban csodás tájakat örökít meg, nem ritkán órákat várva a tökéletes alkalomra.

Böszörményi Gábor

Szintén a Shutterture-höz tartozó alapító-szerkesztő Újvári Péter alteregója, hiszen ő is 2012 óta járja a legszebb hegyvonulatokat és készít impozáns tájképeket.

The wind stopped and left the lake of the surface still, which revealed a great reflection of the giants.

Gabor Boszormenyi (@gaborboszormenyiphotography) által megosztott bejegyzés,

Fotográfiai hitvallása szerint mindent megtesz, hogy elkapja a legmegfelelőbb pillanatot, képeivel utazásra szeretné ösztönözni az embereket.

Demjén András

A 23 esztendős dizájner bázisa a dániai Koppenhága, ennél fogva az északi főváros és annak ikonikus épületei uralják mostanában az Instagram-oldalát.

Andras Demjen (@andris.demjen) által megosztott bejegyzés,

Amikor hazalátogat, akkor sem hagyja a táskájában a gépét, mint ahogy a legnagyobb európai városok jelképeit is lekattintja – kissé szokatlan meglátásából.

Stein Zsófi

A Bécsben állomásozó, építészetet hallgató lány elég erős social media-jelenléttel bír: a majdnem tizenegyezer fős Insta-tábora mellett Youtube-csatornáján videós tartalmakat is megjelentet.

Legcukibb és legokosabb szőrcsomó❤️ × × × @canon_hu @365austria #vsco #vscocam #vscohungary #allwhatsbeautiful #fingerprintofgod #click_vision #ourplanet_daily #discoveraustria #visitaustria #passionpassport #earthpix #folkscenery #folkvibe #austrianalps #mountains #tv_living #transfer_visions #tv_lifestyle #austria #wildernessculture #winterlandscape #schnee #landscape_lovers #visualsoflife #stayandwander #lensculture #canon #rsa_vsco #hungarianportraits

782 Likes, 23 Comments – Vienna 💕🏡 (@zsofistein) on Instagram: “Legcukibb és legokosabb szőrcsomó❤️ × × × @canon_hu @365austria #vsco #vscocam #vscohungary…”

Saját bevallása szerint kezdő fotósnak számít és idővel szeretne komolyabban foglalkozni a szakmával. A tájkép-épület-állatvilág háromszögben készült képei alapján erre minden esélye megvan.

Lepsik Norbert

Egyetemistaként járja a város utcáit fényképezőgéppel a nyakában. Ahhoz képest, hogy iskolai tanulmányok mellett foglalkozik a fotózással, már olyan márkáknak dolgozott, mint a Volvo vagy az AMA Waterways.

The view, I can’t stop adoring! 📸❤🇭🇺😍 @topbudapestphoto @topeuropephoto This building is definetely the most beautiful masterpiece I’ve ever seen in my life!🙌🏽😍 It’s honorable, that we preserved the value of the past through this building. 🇭🇺❤ It’s not a coincidence, that even when Freddie Mercury, the singer of the Queen saw this building for the first time, the only thing he said was if it’s on offer! 😇😍🙈 . #budapest #vsco #vscocam #vscohungary #tv_living #folkvibe #hungarian_photographers #tv_europe #travelhungary #thisisbudapest #transfer_visions #royalsnappingartists #neverstopexploring #budapest_is_awesome #budapest_hungary #tv_living #ig_budapest #welovebudapest #travelhungary #ig_budapest #rsa_social #vscoarchitecture #vscovisuals #eravsco #topbudapestphoto #livefolk #living_europe

4,024 Likes, 78 Comments – Budapest (@norbertlepsik) on Instagram: “The view, I can’t stop adoring! 📸❤🇭🇺😍 @topbudapestphoto @topeuropephoto This building is…”

Egyedi stílusát a színhasználatnak és az optimális perspektíva megtalálásának köszönheti, kedvenc témája a városi környezet, a klisé fotózása, enyhébb, pasztelesebb színekben.

Krénn Imre

Város- és természetfotó témában alkot főként naplementekor vagy napfelkeltekor, mert számára leginkább a lemenő vagy felkelő nap fényei adnak drámai hangulatot és színeket a tájnak.

Sunrise with the perfect view 🌇 … … … #budapest #cityscape #europe #luxury #krennimre #wonderful_places #budapesthungary #best_worldplaces #traveling #parliament #earthvacations #discoverearth #hungary #ig_europa #winter #photooftheday #beautifuldestinations #earthpix #wonderful_earthpix #awesome_earthpix #architecture #fantastic_colours #bucketlisters #living_europe #wanderlust #travellingtroughtheworld #beforeidie #earth #awesomeearth #traveldrops @europe.vacations

6,303 Likes, 237 Comments – KRÉNN IMRE (@krenn_imre) on Instagram: “Sunrise with the perfect view 🌇 … … … #budapest #cityscape #europe #luxury #krennimre…”

A városban az építészeti remekműveket komponálja össze a naplementékkel/napfelkeltékkel, tájképein pedig új értelmet és érzelmi töltést nyernek a természeti jelenségek.

Erdélyi Dávid

A naplemente és az éppen csak nagykorú Erdélyi Dávid szintén szoros kapcsolatban állnak egymással.

David Erdelyi (@daviderdelyi) által megosztott bejegyzés,

A mindössze tizennyolc esztendős fiatalember szinte összes fotóján megvillannak valamilyen formában a napnyugta színei, legyen az egy tóparton álló magányos ház, vagy egy világszerte közismert épület.

Nagy Gábor

A reklámszakemberként dolgozó hobbifotós külföldön ismertebbnek számít, mint idehaza. Képei egy letisztult, minimalista, nehezen megközelíthető világba visznek el.

Come on, dance with me, Move your body in ecstasy! . . . . . . . . . . #lofoten #norge #mittnorge #visitnorway #norway #ilovenorway #mountainstones #earthfocus #artofvisuals #earthpix #exploretocreate #discoverearth #theimaged #bevisuallyinspired #stayandwander #wildernessculture #liveoutdoors #visualsofearth #earthofficial #weroamgermany #folkgreen #livefolk #folkscenery #folkgood #folksouls #theoutdoorfolk #theweekoninstagram #folksouls #sonyalpha

3,190 Likes, 123 Comments – Gabor Nagy (@gabornagy_photography) on Instagram: “Come on, dance with me, Move your body in ecstasy! . . . . . . . . . . #lofoten #norge #mittnorge…”

Fotóinak zöme ősszel és télen készül, leginkább zord, hegyvidéki tájakról, mert ilyenkor intimebb a viszonya a természettel.

Balogh Kata

A jogász végzettségű hobbifotós és blogger inspirációforrásként tekint az utazásra.

Morning is one more chance given to you to change your life 👊🏻 #tbt #austria #inspirationholictravels

530 Likes, 2 Comments – ✖️ Kata Balogh (@inspirationholic) on Instagram: “Morning is one more chance given to you to change your life 👊🏻 #tbt #austria…”

Inspirationholic nevű Instagram-feedje a nemzetközi csúcsszintet ostromolja, képernyővédőnek is beillő fotóit látva máris pakolnánk össze a bőröndöket és foglalnánk le a jegyet, hogy minél előbb eljussunk az általa elénk tárt világba.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom