Ezeket a magyar fotósokat érdemes követni az Instagramon

Tele az Instagram tehetséges és ismert, vagy kvázi ismeretlen itthoni fotóssal, akik a Gemenci erdőtől a havas svájci Alpokig igyekeznek megkapó pillanatokat rögzíteni, és azokat meg is osztják velünk. Összegyűjtöttünk tíz olyan profilt, melyekre dobálhatjuk a szívecskéket. 

Csillag Ádám

Nem keverendő össze a hasonló nevű filmrendezővel, bár Ádám a fotó mellett a videózásban is erős.

Adam Csillag ? (@tschyllagh) által megosztott bejegyzés,

Képei főként egy épületek és tájképek alkotta letisztult világba rántanak be. Szereti magasból fotózni Budapestet, de úgy hozza a sors, akár a víz vagy a föld alá is lemerészkedik.

Mogyorósy Márton

Épület- és városfotózásban mozog a budapesti bázisú Mogyorósy Márton.

la defense

Ahogy az Instagram-profiljából egyből kitűnik, igazi építészet-fanatikus, függőségét elsősorban alulról vagy felülről fotózott fővárosi lépcsőházakban éli ki. Mi pedig nem győzzük lájkolni a furmányos kompozíciókat.

Hegyi Benjámin

Egészen biztosan a legfiatalabb magyar Insta-huszárok között van a mindössze tizenöt éves Benjámin, aki téli tájképekre szakosodva máris összerántott több mint hatezer követőt.

BUDAPEST | hebenj (@hebenj) által megosztott bejegyzés,

Az oldalát görgetve olyan érzésünk támad, mintha egy vastag filctollal kifestett színezőfüzetet lapozgatnánk. A téli tájakat ábrázoló fotóiból pedig bármikor készíthetnénk képeslapot.

Oláh András

András szabadidejében a természetet, azonbelül is a Gemenci erdőt járja, ami szinte második otthonának számít.

Andras Olah (@regulartakes) által megosztott bejegyzés,

Insta-fiókja csakúgy árasztja magából a nyugalmat, ugyanakkor meghozza a kedvet egy kellemes kiránduláshoz. Ismer minden fűszálat, és a jelek szerint jó barátságban van a helyi szarvasokkal, őzekkel és vaddisznókkal, akik szívesen állnak modellt neki. 

Födemesi Attila

Nem a követői számának mániákus növelésére hajt az informatikusként dolgozó, fényképészetért rajongó Attila, aki 2003 óta veszi komolyan a fényképezést.

Födemesi Attila (@attila.fodemesi) által megosztott bejegyzés,

A témákat tekintve nagykanállal merít mindenből, és a kedvencei mellett az is látszik, hogy a portré- és tájfotó irányban is bátran elmehet, bár mostanra rájött, hogy a street- és a makrófotózás az igazi világa. 

Oláh Dániel

Dániel a portréktól kezdve a tájképeken át az épületekig mindenevőnek számít, de főleg a fővárosi hidakat igyekszik szokatlan szögekből megörökíteni.

Daniel Olah (@danesduet10) által megosztott bejegyzés,

Hitvallása megegyezik egy Henri Cartier-Bresson idézetben olvasható részlettel, mely szerint …a fényképezés egyfajta kiáltás, de nem azért, hogy eredetiséget bizonyítsunk. A fényképezés az élet egyik formája.

Hlinka Zsolt

Várostémában otthon lévők bizonyára találkoztak már a képeivel. Zsolt minden kompozícióban megszállottan keresi a geometriát és a szimmetriát, amiket leginkább építészeti formákban talál meg.

ZSOLT HLINKA (@zsolt_hlinka) által megosztott bejegyzés,

Nemzetközi építészettel foglalkozó honlapokon is megjelenő döbbenetesen látványos képei az általa látott valóságot mutatják be, az épületek egyedi karaktereit próbálja visszaadni. Az utolsókig elmegy egy-egy tökéletes városi hangulatért és fényért, miközben pillanatokat gyűjt.

Gáti Kornél

Ha van a szocreál-brutalista építészetnek fotóspápája, akkor az biztosan ő, ugyanis a feedje a csupaszra tisztított Balaton-környéki szocreál építészet walhallája.

Kornel Gati ?? (@kornel_gati) által megosztott bejegyzés,

Több kiállítást is rendeztek a fotóiból, karrierje egyik csúcspontjának pedig az számított, hogy a dalai láma 2010-es budapesti látogatásának ő volt a hivatalos fotósa.

Szakadáti Olivér

Igazi világjáró fotográfus, aki Svájctól kezdve Rómán át az Egyesült Államokig sok helyen megfordult már, nem egyszer életvitelszerűen. Most éppen itthon tartózkodik.

Oliver Szakadáti (@szakadati_photography) által megosztott bejegyzés,

Festményszerű tájképei egy hegyek és sziklák alkotta fantázivilágba repítenek, melyek közül némelyik olyan, mintha egy Trónok harca-epizód képzeletbeli helyszínén lett volna lőve.

Varga Zsombor

A krézi srác szintén bejárta már a nagyvilág izgalmasabb pontjait, utazásainak pedig nem csak képekben, hanem blogbejegyzésekben is emléket állított.

az a krézi srác (@esti_kornel_zsoma) által megosztott bejegyzés,

Témáit tekintve a város és az elhagyatottság gyakran visszatérő momentumok. Mint ahogy egyik pillanatban a rendezetlenség és a káosz, a másikban a hűvös nyugalom is uralkodhat.

Ez is érdekelhet:

A tíz legnépszerűbb Insta-kalandfotós képeit látva azonnal indulnánk világgá

Bemutatjuk a tíz legnagyobb követőtáborral rendelkező utazás-influencert a német gimnazistától az év Insta-fotósán át az állatokkal suttogóig.

(Fotó: unsplash.com)

csillag ádám | hlinka zsolt | gáti kornél | oláh dániel | hegyi benjámin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom