Close
Ezekben a városokban érdemes jövőre új életet kezdeni

Ezekben a városokban érdemes jövőre új életet kezdeni

Leginkább a magas életminőségükért szeretik a helyiek. 

Nem kell hangsúlyozni, hogy az elmúlt időszak kemény volt. Ha azonban valaki késztetést érez arra, hogy nagyszabású életmód (és lakhely) váltást hajtson végre, akkor segítünk néhány ötlettel. Például úgy, hogy adunk pár tippet arra vonatkozóan, a világ melyik vibráló és izgalmas városaiba érdemes költözni.

Egy friss tanulmány szerint a lista élén a görög főváros áll.

A rangsor elkészítéséhez egyébként a szakértők egy csoportja tíz tényezőt elemzett, köztük a foglalkoztatási arányt, a megélhetési költségeket, a biztonságot és az egészségügyi ellátást.

Athén a magas foglalkoztatási aránynak, a megfizethető lakbéreknek és – ezt nem kell véresen komolyan venni – a hihetetlenül olcsó sörnek köszönhetően szerezte meg az első helyet.

Második a texasi Austin, ahol a szakértők szerint kiemelkedő az életminőség. A város ráadásként tele van zöld területekkel, a természetimádóknak tehát ideális választás. Harmadikként Barcelona futott be, köszönhetően a kiváló egészségügyi ellátásnak, a nagyszerű  időjárásnak és a kiemelkedő gasztronómiának.

Íme a top 10:

1. Athén
2. Austin
3. Barcelona
4. Berlin
5. Fokváros
6. Csiangmaj
7. Christchurch
8. Koppenhága
9. Delhi
10. Dubaj

Az elemzés azt is megvizsgálta, hogy hol nem érdemes új életet kezdeni.  Leginkább a magas megélhetési költségeket említették olyan városok esetében, mint Róma, Párizs és Dublin. Nyaralásra viszont kitűnő opció mindegyik.

National Geographic közzétette 2022 legjobb úti céljait. A harmincöt helyszínből álló Best of World lista öt kategóriára oszlik: természet, kaland, kultúra, fenntarthatóság és család.

(Forrás: Time Out, fotók: Pixabay)

változás | költözés | új élet | külföld | toplista

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram