Close
Ezekben a városokban érdemes jövőre új életet kezdeni

Ezekben a városokban érdemes jövőre új életet kezdeni

Leginkább a magas életminőségükért szeretik a helyiek. 

Nem kell hangsúlyozni, hogy az elmúlt időszak kemény volt. Ha azonban valaki késztetést érez arra, hogy nagyszabású életmód (és lakhely) váltást hajtson végre, akkor segítünk néhány ötlettel. Például úgy, hogy adunk pár tippet arra vonatkozóan, a világ melyik vibráló és izgalmas városaiba érdemes költözni.

Egy friss tanulmány szerint a lista élén a görög főváros áll.

A rangsor elkészítéséhez egyébként a szakértők egy csoportja tíz tényezőt elemzett, köztük a foglalkoztatási arányt, a megélhetési költségeket, a biztonságot és az egészségügyi ellátást.

Athén a magas foglalkoztatási aránynak, a megfizethető lakbéreknek és – ezt nem kell véresen komolyan venni – a hihetetlenül olcsó sörnek köszönhetően szerezte meg az első helyet.

Második a texasi Austin, ahol a szakértők szerint kiemelkedő az életminőség. A város ráadásként tele van zöld területekkel, a természetimádóknak tehát ideális választás. Harmadikként Barcelona futott be, köszönhetően a kiváló egészségügyi ellátásnak, a nagyszerű  időjárásnak és a kiemelkedő gasztronómiának.

Íme a top 10:

1. Athén
2. Austin
3. Barcelona
4. Berlin
5. Fokváros
6. Csiangmaj
7. Christchurch
8. Koppenhága
9. Delhi
10. Dubaj

Az elemzés azt is megvizsgálta, hogy hol nem érdemes új életet kezdeni.  Leginkább a magas megélhetési költségeket említették olyan városok esetében, mint Róma, Párizs és Dublin. Nyaralásra viszont kitűnő opció mindegyik.

National Geographic közzétette 2022 legjobb úti céljait. A harmincöt helyszínből álló Best of World lista öt kategóriára oszlik: természet, kaland, kultúra, fenntarthatóság és család.

(Forrás: Time Out, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Két év múlva karácsonykor már filmstúdió és sportaréna működhet az űrben
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom