Close
Itt lehet ingyen megnézni 709 ezer műalkotást

Itt lehet ingyen megnézni 709 ezer műalkotást

A Rijksmuseum tekintélyes gyűjteménye immáron online is megtekinthető.

Aki békeidőben Amszterdamban jár, biztosan felveszi a bebarangolandó helyek listájára Hollandia egyik legnépszerűbb turistacélpontját. A Rijksmuseumban olyan ismert művészek alkotásai láthatóak, mint Van Gogh, Vermeer, Rembrandt és Van Dyck.

A felbecsülhetetlen értékű művészettörténeti kincsek bekerültek a múzeum több mint 709 ezer műtárgyai közé, melyeket az elmúlt húsz évben digitalizált a patinás intézmény.

A lenyűgöző gyűjteményt most ingyen elérhetővé tette a múzeum, ráadásként részletes leírásokat mellékelt hozzájuk, és a digitalizált művek nagy része még nagy felbontásban le is tölthető.

A Rijks Studio néven futó online gyűjteményben nagyon egyszerű böngészni, a kereséseket lehet szűrni alkotó, időszak, hely és az alkotás típusa alapján is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: mymodernmet.com, fotók: Unsplash)

galéria | kollekció | alkotás | online | Amszterdam

FOLYTASD EZZEL

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Öt csodás gasztrokönyv karácsonyra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram