Itt nézhetsz élőben vándorló jegesmedvéket

Nem mindennap adódik ilyen alkalom.

Minden év ezen időszakában a Kanadában található Churchillben szerveznek találkozót a jegesmedvék. A sarkvidék csúcsragadozói a manitobai Hudson-öböl vizének befagyására várnak, hogy aztán együtt átkelhessenek a túloldalra – fókákból táplálkozni.

Ilyenkor akár több százan is összeverődnek, és amíg nem fagy be a víz, addig szundítanak, nyújtózkodnak, vagy egymással játszanak. A Polar Bears International nevű szervezet és a környéken felállított kamerák jóvoltából az egész világ élőben követheti a történéseket a Jegesmedve Héten november 1-től.

Az egyik tudós, Alysa McCall szerint valószínűleg sok álmos és nyújtózkodó jegesmacit fogunk látni, mert ilyenkor energiát takarítanak meg, hiszen legutóbb május környékén jutottak komolyabb falatokhoz.

A medvék viselkedésének figyelemmel követése mellett a tudósok azt is vizsgálják majd, hogyan reagálnak az állatok a világjárvány okozta környezeti változásokra. Békeidőben ilyentájt rengeteg turista keresi fel Churchillt, hogy speciális járművek segítségével közelről lessék meg a jegesmedvéket, akik között akadnak kíváncsi természetűek is, és bátran közelednek az emberekhez.

Ez most gyakorlatilag kimarad, ezért izgatottan várják a szakértők, hogy a saját személyiséggel rendelkező, dolgokra különféle módon reagáló medvék mihez kezdenek a hirtelen rájuk szakadt szabadidővel.

Az egyéb online programokkal kiegészülő vándorlást errefelé lehet majd követni.

Ez is érdekelhet:

Múzeumot kaptak az óriáspandák Kínában

A tudományos oktatás mellett az óriáspandák védelmét célzó kutatásokat mutatja be a közönségnek.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Pixabay)

élő | kanada | vonulás | közvetítés | jegesmedve

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom