Close
Itt nézhetsz élőben vándorló jegesmedvéket

Itt nézhetsz élőben vándorló jegesmedvéket

Nem mindennap adódik ilyen alkalom.

Minden év ezen időszakában a Kanadában található Churchillben szerveznek találkozót a jegesmedvék. A sarkvidék csúcsragadozói a manitobai Hudson-öböl vizének befagyására várnak, hogy aztán együtt átkelhessenek a túloldalra – fókákból táplálkozni.

Ilyenkor akár több százan is összeverődnek, és amíg nem fagy be a víz, addig szundítanak, nyújtózkodnak, vagy egymással játszanak. A Polar Bears International nevű szervezet és a környéken felállított kamerák jóvoltából az egész világ élőben követheti a történéseket a Jegesmedve Héten november 1-től.

Az egyik tudós, Alysa McCall szerint valószínűleg sok álmos és nyújtózkodó jegesmacit fogunk látni, mert ilyenkor energiát takarítanak meg, hiszen legutóbb május környékén jutottak komolyabb falatokhoz.

A medvék viselkedésének figyelemmel követése mellett a tudósok azt is vizsgálják majd, hogyan reagálnak az állatok a világjárvány okozta környezeti változásokra. Békeidőben ilyentájt rengeteg turista keresi fel Churchillt, hogy speciális járművek segítségével közelről lessék meg a jegesmedvéket, akik között akadnak kíváncsi természetűek is, és bátran közelednek az emberekhez.

Ez most gyakorlatilag kimarad, ezért izgatottan várják a szakértők, hogy a saját személyiséggel rendelkező, dolgokra különféle módon reagáló medvék mihez kezdenek a hirtelen rájuk szakadt szabadidővel.

Az egyéb online programokkal kiegészülő vándorlást errefelé lehet majd követni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom