Close
Itt nézhetsz élőben vándorló jegesmedvéket

Itt nézhetsz élőben vándorló jegesmedvéket

Nem mindennap adódik ilyen alkalom.

Minden év ezen időszakában a Kanadában található Churchillben szerveznek találkozót a jegesmedvék. A sarkvidék csúcsragadozói a manitobai Hudson-öböl vizének befagyására várnak, hogy aztán együtt átkelhessenek a túloldalra – fókákból táplálkozni.

Ilyenkor akár több százan is összeverődnek, és amíg nem fagy be a víz, addig szundítanak, nyújtózkodnak, vagy egymással játszanak. A Polar Bears International nevű szervezet és a környéken felállított kamerák jóvoltából az egész világ élőben követheti a történéseket a Jegesmedve Héten november 1-től.

Az egyik tudós, Alysa McCall szerint valószínűleg sok álmos és nyújtózkodó jegesmacit fogunk látni, mert ilyenkor energiát takarítanak meg, hiszen legutóbb május környékén jutottak komolyabb falatokhoz.

A medvék viselkedésének figyelemmel követése mellett a tudósok azt is vizsgálják majd, hogyan reagálnak az állatok a világjárvány okozta környezeti változásokra. Békeidőben ilyentájt rengeteg turista keresi fel Churchillt, hogy speciális járművek segítségével közelről lessék meg a jegesmedvéket, akik között akadnak kíváncsi természetűek is, és bátran közelednek az emberekhez.

Ez most gyakorlatilag kimarad, ezért izgatottan várják a szakértők, hogy a saját személyiséggel rendelkező, dolgokra különféle módon reagáló medvék mihez kezdenek a hirtelen rájuk szakadt szabadidővel.

Az egyéb online programokkal kiegészülő vándorlást errefelé lehet majd követni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Pixabay)

közvetítés | kanada | Churchill | webkamera | élő

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram