Egyszerre oldja meg a vízhiányt és az energiaválságot ez az új innováció

Ivóvizet állít elő és zöld energiát termel ez a különleges lámpa, amely első helyezést ért el a Design Educate Awards-on „Responsive Design” kategóriájában.

Henri Glogau dizájner az erőforrások szűkösségére és globális problémákra kínál választ új innovációjával.

A Skylight névre hallgató eszköz egyszerre egy világítótest és egy olyan berendezés, amely ivóvizet képest előállítani sós vízből. A kör alakú eszköz működési mechanizmusa szerint

miközben ivóvizet termel, a sóoldatot energia előállítására használja fel.

A terméket a fejlesztő a chilei NGO TECHO-val együttműködve hozta létre az országban élő mejillonesi tengerparti közösség számára. A mennyezetre szerelhető lámpa ledes fénycsíkját egy kis napelem tölti fel, mely a sós tengervizet párologtatja.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=257&v=O7--n9oqOOk&feature=emb_title

A folyamat során az eszköz kettéválasztja a sót és az ivóvizet, közben pedig energiát állít elő, amelyet egy akkumulátorba juttat, hogy éjszaka is működtetni tuja a lámpatestet. A tengervizet egy kis csövön keresztül, kézzel pumpálják az eszköz belsejébe,

a megtisztított ivóvizet pedig az alján tudják leengedni.

Nem ez az első innováció, ami az emberiség legnagyobb kihívásaira kínál megoldást. Például a Cosimo Scotucci által elképzelt dH2Ome célja, hogy fogyasztásra alkalmas vizet biztosítson ott, ahol a legnagyobb szükség van rá – így járulna hozzá egy egészségesebb, biztonságosabb és fenntarthatóbb társadalom alapjainak lerakásához.

(Forrás: Designboom, fotók: Henry Glogau Studio)

fenntarthatóság | megújuló energia | fejlesztés | környezetvédelem | zöld energia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom