Close
Budapest egyik legszebb épületébe jutott be Jaksa Bálint fotós

Budapest egyik legszebb épületébe jutott be Jaksa Bálint fotós

Van az a bizonyos érzés, ami semmihez sem hasonlítható izgalommal tölt el, amikor olyan helyekre sikerül bejutni, ahová csak a kiváltságosok mehetnek be. Például a lenyűgöző Párisi Udvar egyes részeire. 

“Gyerekkori emlékeket idézett meg az ott töltött idő, szinte még láttam magam előtt, amikor édesanyámmal sétálgatunk a már átalakított földszinti folyosón, de ahogy akkor is, most is, még mindig lenyűgözött a hely varázsa. Nem tudom másként leírni, amikor ilyen helyen fotózhatok, mint hogy hatalmas élmény. Egyszerűen átjár a hely varázsa, a történelme, és közben tisztelettel adózol mindazok előtt, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy mindez megvalósuljon. Hálás voltam, hogy ha csak kis részben is, de a részese lehettem azokkal a fotókkal, amik a mai napig szembejönnek velem különféle médiumokon” – mondta a Roadsternek a nem mindennapi élmény után az elsősorban épületfotósként ismert Jaksa Bálint, aki a Párisi Udvar Hotel belsőépítészeti munkálataiért felelős Kroki Studio jóvoltából juthatott be és akivel korábban készítettünk már interjút, illetve bemutattuk, hogyan fest az ő kameráján keresztül Abu-Dzabi monumentális Louvre-ja.

Budapest egykor legdrágább telkén eredetileg a párizsi, Passage des Panoramas által inspirált, Magyarország első modern értelemben vett üzletháza állt. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel híressé vált, historizáló stílusú, arab, mór és art nouveau jegyeket hordozó székházát. A múlt század eleji pezsgő atmoszférát éleszti újjá az új szálloda és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie étterem, díszes majolika csempékkel, muránói üvegmozaikokkal és a lélegzetelállító luxfer-prizma kristálykupolával.

Szigorú műemlékvédelmi szabályok szerint, szakrestaurátorok bevonásával, a legkiválóbb szakemberek közreműködésével történt helyreállítást követően tavaly júniusban nyitott meg a Ferenciek terén álló Párisi Udvar Budapest. Az épületben száztíz tágas, a nemzetközi Hyatt-előírásoknak megfelelően berendezett szoba várja a vendégeket. A szobák közül tizennyolc lakosztály, melyekből kettő elnöki rezidencia.

A legfelső szinten elhelyezkedő, százharminc és kétszázkilencven négyzetméter alapterületű, tágas terekkel rendelkező és kifinomult eleganciával berendezett Budapest és Paris rezidenciák teraszain lenyűgöző kilátásban lehet gyönyörködni. A prémium kategóriájú szobák vendégei a Club Lounge kényelmét és szolgáltatását is élvezhetik.

A legendás passzázs újjávarázsolt terében kapott helyet a szálloda étterme, a Párisi Passage Café & Brasserie, mely nappal a századforduló pezsgő kávéházi hangulatát idézi, este pedig bárrá alakul, ahol koktélokkal, zongoraszó mellett kapcsolódhatnak ki a vendégek.

Az étterem pedig a nemzetközi gasztronómia elemeit vegyíti a magyar konyha remekeivel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Jaksa Bálint)

fotók | jaksa bálint | párirsi udvar | passage | budapest

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram