Close
Budapest egyik legszebb épületébe jutott be Jaksa Bálint fotós

Budapest egyik legszebb épületébe jutott be Jaksa Bálint fotós

Van az a bizonyos érzés, ami semmihez sem hasonlítható izgalommal tölt el, amikor olyan helyekre sikerül bejutni, ahová csak a kiváltságosok mehetnek be. Például a lenyűgöző Párisi Udvar egyes részeire. 

“Gyerekkori emlékeket idézett meg az ott töltött idő, szinte még láttam magam előtt, amikor édesanyámmal sétálgatunk a már átalakított földszinti folyosón, de ahogy akkor is, most is, még mindig lenyűgözött a hely varázsa. Nem tudom másként leírni, amikor ilyen helyen fotózhatok, mint hogy hatalmas élmény. Egyszerűen átjár a hely varázsa, a történelme, és közben tisztelettel adózol mindazok előtt, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy mindez megvalósuljon. Hálás voltam, hogy ha csak kis részben is, de a részese lehettem azokkal a fotókkal, amik a mai napig szembejönnek velem különféle médiumokon” – mondta a Roadsternek a nem mindennapi élmény után az elsősorban épületfotósként ismert Jaksa Bálint, aki a Párisi Udvar Hotel belsőépítészeti munkálataiért felelős Kroki Studio jóvoltából juthatott be és akivel korábban készítettünk már interjút, illetve bemutattuk, hogyan fest az ő kameráján keresztül Abu-Dzabi monumentális Louvre-ja.

Budapest egykor legdrágább telkén eredetileg a párizsi, Passage des Panoramas által inspirált, Magyarország első modern értelemben vett üzletháza állt. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel híressé vált, historizáló stílusú, arab, mór és art nouveau jegyeket hordozó székházát. A múlt század eleji pezsgő atmoszférát éleszti újjá az új szálloda és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie étterem, díszes majolika csempékkel, muránói üvegmozaikokkal és a lélegzetelállító luxfer-prizma kristálykupolával.

Szigorú műemlékvédelmi szabályok szerint, szakrestaurátorok bevonásával, a legkiválóbb szakemberek közreműködésével történt helyreállítást követően tavaly júniusban nyitott meg a Ferenciek terén álló Párisi Udvar Budapest. Az épületben száztíz tágas, a nemzetközi Hyatt-előírásoknak megfelelően berendezett szoba várja a vendégeket. A szobák közül tizennyolc lakosztály, melyekből kettő elnöki rezidencia.

A legfelső szinten elhelyezkedő, százharminc és kétszázkilencven négyzetméter alapterületű, tágas terekkel rendelkező és kifinomult eleganciával berendezett Budapest és Paris rezidenciák teraszain lenyűgöző kilátásban lehet gyönyörködni. A prémium kategóriájú szobák vendégei a Club Lounge kényelmét és szolgáltatását is élvezhetik.

A legendás passzázs újjávarázsolt terében kapott helyet a szálloda étterme, a Párisi Passage Café & Brasserie, mely nappal a századforduló pezsgő kávéházi hangulatát idézi, este pedig bárrá alakul, ahol koktélokkal, zongoraszó mellett kapcsolódhatnak ki a vendégek.

Az étterem pedig a nemzetközi gasztronómia elemeit vegyíti a magyar konyha remekeivel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Jaksa Bálint)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom