Close
Íme a James Bond által inspirált, szigorúan limitált Aston Martin DBS Superleggera

Íme a James Bond által inspirált, szigorúan limitált Aston Martin DBS Superleggera

Ezzel a különkiadással az Őfelsége titkosszolgálatában című részt, illetve az abban feltűnő autót kívánja felidézni a brit márka.

A legendás titkos ügynök már ötven évvel ezelőtt is Aston Martint vezetett. Az 1969-ben megjelenő On Her Majesty’s Secret Service a hatodik James Bond-film volt a sorban, és több dolog miatt is különleges. Ebben a részben George Lazenby vette át Sean Connery szerepét, emiatt a film nem vált túl népszerűvé a rajongók körében, ráadásul a sztori is eltért a megszokottól, hiszen Bond megházasodik benne. Másrészt viszont feltűnt a filmben egy gyönyörű, olívazöld Aston Martin DBS, ami ezúttal mintaként szolgált.

A James Bond-szériás új Aston Martin színben teljesen megegyezik az eredetivel, teljesítményben viszont nyilván felülmúlja (habár a ’67-ben megjelent DBS a maga 330 lóerejével annak idején a leggyorsabb négyülésesnek számított).

A most bemutatott modell alapjául a DBS Superleggera szolgál, a motorja 5,2 literes biturbó V12-es, 725 lóerő és 900 Nm nyomaték leadására képes.

Mindez lehetővé teszi, hogy a leendő szerencsés tulajdonosok szuperkémhez méltó tempót diktálhassanak. A Bond által ihletett autó 3,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 340 km/h.

A végtelenül stílusos megjelenésről többek között szénszálas kiegészítők, 21 colos kéttónusú felnik, egyedi hűtőrács, belül pedig piros szegélyekkel díszített fekete bőrkárpit és szürke Alcantara gondoskodik.

További extraként egyedi, a csomagtérbe passzoló italtartó dobozt is lehet kérni az autóhoz, elvégre egy elfoglalt titkos ügynöknek is lazítania kell néha.

Ahogyan az autó megjelenését, az árát is stílusosra szabták; a szigorúan ötven darabra limitált Bond-ihlette DBS Superleggera 300 007 angol fontba, vagyis 111 millió forintba kerül, és az idei év vége felé érkezhet meg.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Aston Martin)

aston martin | James Bond | aston martin dbs superleggera | titkos ügynök | film

FOLYTASD EZZEL

A tíz legszebb spyder a Maserati történelméből

50 éves a legendás Porsche 911 Carrera RS – kipróbáltuk a hetvenes évek elejének leggyorsabb autóját

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom