Close
Íme a James Bond által inspirált, szigorúan limitált Aston Martin DBS Superleggera

Íme a James Bond által inspirált, szigorúan limitált Aston Martin DBS Superleggera

Ezzel a különkiadással az Őfelsége titkosszolgálatában című részt, illetve az abban feltűnő autót kívánja felidézni a brit márka.

A legendás titkos ügynök már ötven évvel ezelőtt is Aston Martint vezetett. Az 1969-ben megjelenő On Her Majesty’s Secret Service a hatodik James Bond-film volt a sorban, és több dolog miatt is különleges. Ebben a részben George Lazenby vette át Sean Connery szerepét, emiatt a film nem vált túl népszerűvé a rajongók körében, ráadásul a sztori is eltért a megszokottól, hiszen Bond megházasodik benne. Másrészt viszont feltűnt a filmben egy gyönyörű, olívazöld Aston Martin DBS, ami ezúttal mintaként szolgált.

A James Bond-szériás új Aston Martin színben teljesen megegyezik az eredetivel, teljesítményben viszont nyilván felülmúlja (habár a ’67-ben megjelent DBS a maga 330 lóerejével annak idején a leggyorsabb négyülésesnek számított).

A most bemutatott modell alapjául a DBS Superleggera szolgál, a motorja 5,2 literes biturbó V12-es, 725 lóerő és 900 Nm nyomaték leadására képes.

Mindez lehetővé teszi, hogy a leendő szerencsés tulajdonosok szuperkémhez méltó tempót diktálhassanak. A Bond által ihletett autó 3,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 340 km/h.

A végtelenül stílusos megjelenésről többek között szénszálas kiegészítők, 21 colos kéttónusú felnik, egyedi hűtőrács, belül pedig piros szegélyekkel díszített fekete bőrkárpit és szürke Alcantara gondoskodik.

További extraként egyedi, a csomagtérbe passzoló italtartó dobozt is lehet kérni az autóhoz, elvégre egy elfoglalt titkos ügynöknek is lazítania kell néha.

Ahogyan az autó megjelenését, az árát is stílusosra szabták; a szigorúan ötven darabra limitált Bond-ihlette DBS Superleggera 300 007 angol fontba, vagyis 111 millió forintba kerül, és az idei év vége felé érkezhet meg.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Aston Martin)

őfelsége titkosszolgálatában | titkos ügynök | aston martin dbs superleggera | autó | film

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram