Close
Íme a James Bond által inspirált, szigorúan limitált Aston Martin DBS Superleggera

Íme a James Bond által inspirált, szigorúan limitált Aston Martin DBS Superleggera

Ezzel a különkiadással az Őfelsége titkosszolgálatában című részt, illetve az abban feltűnő autót kívánja felidézni a brit márka.

A legendás titkos ügynök már ötven évvel ezelőtt is Aston Martint vezetett. Az 1969-ben megjelenő On Her Majesty’s Secret Service a hatodik James Bond-film volt a sorban, és több dolog miatt is különleges. Ebben a részben George Lazenby vette át Sean Connery szerepét, emiatt a film nem vált túl népszerűvé a rajongók körében, ráadásul a sztori is eltért a megszokottól, hiszen Bond megházasodik benne. Másrészt viszont feltűnt a filmben egy gyönyörű, olívazöld Aston Martin DBS, ami ezúttal mintaként szolgált.

A James Bond-szériás új Aston Martin színben teljesen megegyezik az eredetivel, teljesítményben viszont nyilván felülmúlja (habár a ’67-ben megjelent DBS a maga 330 lóerejével annak idején a leggyorsabb négyülésesnek számított).

A most bemutatott modell alapjául a DBS Superleggera szolgál, a motorja 5,2 literes biturbó V12-es, 725 lóerő és 900 Nm nyomaték leadására képes.

Mindez lehetővé teszi, hogy a leendő szerencsés tulajdonosok szuperkémhez méltó tempót diktálhassanak. A Bond által ihletett autó 3,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 340 km/h.

A végtelenül stílusos megjelenésről többek között szénszálas kiegészítők, 21 colos kéttónusú felnik, egyedi hűtőrács, belül pedig piros szegélyekkel díszített fekete bőrkárpit és szürke Alcantara gondoskodik.

További extraként egyedi, a csomagtérbe passzoló italtartó dobozt is lehet kérni az autóhoz, elvégre egy elfoglalt titkos ügynöknek is lazítania kell néha.

Ahogyan az autó megjelenését, az árát is stílusosra szabták; a szigorúan ötven darabra limitált Bond-ihlette DBS Superleggera 300 007 angol fontba, vagyis 111 millió forintba kerül, és az idei év vége felé érkezhet meg.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Aston Martin)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom