Close
A világ legszebb úszó szállodája, amely egy James Bond-filmről kapta a becenevét

A világ legszebb úszó szállodája, amely egy James Bond-filmről kapta a becenevét

Az indiai Udaipur városában, a Pichola-tó közepén “lebeg” a Taj Lake Palace, amely 1963 óta a világ egyik legkülönlegesebb luxusszállodája, mely büszkén viseli becenevét: Octopussy hotel. Hogy miért pont ezt a nevet kapta a szálloda? Aki látta az 1983-as Polipka című James Bond-filmet, az nem lepődik meg ezen.

Annak ellenére, hogy Roger Moore klasszikusa óta számos James Bond-film készült, a Taj Lake Palace továbbra is a kémsorozat egyik leginspirálóbb és leglenyűgözőbb forgatási helyszíne. Pedig a versenytársak listája hosszú és igen impozáns, közte van az olasz Matera, vagy éppen a thaiföldi Ko Khao Phing Kanig is.

Az ikonikus Taj Lake-palota azonban kétségtelenül ellopta a show-t akkor, amikor Roger Moore James Bondként a filmbeli ellenfelének az úszó komplexumába tart. Az impozáns építmény szemet gyönyörködtető volt már a mozivásznon is, a valóságban pedig minden várakozást felülmúl.

A Taj Lake Palace évtizedek óta vonzza a luxusutazókat.

A szálloda hatvanöt szobával és tizennyolc lakosztállyal rendelkezik, amelyek mindegyike pazar színvilágot vonultat fel, hogy tükrözze a csodálatos természeti környezetet, ami körülöleli.

A szálloda minden négyzetcentimétere a pompát, a luxust hirdeti.

Részletgazdag boltívek, hihetetlenül díszes terek, kényelmes bútorok, fantasztikus selyemkárpitok jellemzik. Megtalálható benne wellness-részleg, elképesztő fogásokat felvonultató étterem is.

Az ingatlan azonban nem lebeg a vizen szó szerint, hiszen a Jag Niwas-szigetek részét képező négyhektáros szikla ad neki szilárd alapot. Amikor jön a dagály, a vízszint megemelkedik és ekkor jön létre a palota lebegő illúziója.

Annak ellenére, hogy a Taj Lake Palace mennyire világhírű és vonzó a luxusutazók számára, a csúcskategóriás szállodák közül a megfizethetőbbek közé tartozik.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Taj Lake Palace)

James Bond | india | luxusszálloda | szálloda | hotel

FOLYTASD EZZEL

A tíz legfurcsább kérés, amit a légiutas-kísérők valaha kaptak

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram