Close
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben

Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben

A Nincs idő meghalni egyik jelenetsora igen impozáns körülmények között játszódik. A meredek sziklafalakkal, csattogó hullámokkal és viharos széllel tarkított drámai táj nemcsak epikus, hanem erősen elgondolkodtat azon is, hogy milyen jó lenne elutazni oda.

A történet szerint a helyszín egy fiktív sziget, amely vitatott területen, valahol Oroszország és Japán között található,

ám az ott játszódó jeleneteket valójában a Feröer-szigeteken forgatták, mindössze kb. ötszáz kilométerre a skót partoktól.

A hely pedig nem más, mint Kalsoy, egy hosszú, vékony szárazföld, amelyet a helyiek “A fuvola” becenévvel illetnek.

Alig száz lakosával a Feröer-szigetek egyik legkisebb (és legelszigeteltebb) területe, melyet sem hidak, sem alagutak nem kötik össze a többi szigettel – vagyis tökéletes rejtekhelynek tűnik.

Kalsoyba szerencsére a Vágari repülőtéren keresztül viszonylag könnyen el lehet jutni.

Morózus szikláival, hihetetlen túraútvonalaival, aranyos fraterculák csapataival és túlviláginak tűnő északi fényeivel valóban vonzó célpontként kínálja magát.

Lars Schneider vonzódik a zord tájakhoz, bejárta már IzlandotKanadát és Alaszkát. Valamennyi túrájára elkísérte a kamerája, de amint kiszabadul a mindennapi munkát jelentő mókuskerékből, megnyugszik.

A hamburgi reklámfotósnak ilyenkor van ideje megvárni a tökéletes pillanatot egy kép elkészítésére. Nincs kapkodás, nincs teljesítési kényszer, egy teljesen ellentétes életben találja magát, ahol a felhőkre, a hegyekre, a vízesésekre kell csak figyelnie. Ugyan távol van a családjától és a barátaitól, de mint a legtöbbünknek, neki is szüksége van egy kis lassításra. Ehhez pedig tökéletes helynek tűnik a Feröer-szigetek.

(Forrás: Time Out, fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Magyarországon mostantól már nem elég két oltás a védettségi kártyához
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom