Close
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben

Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben

A Nincs idő meghalni egyik jelenetsora igen impozáns körülmények között játszódik. A meredek sziklafalakkal, csattogó hullámokkal és viharos széllel tarkított drámai táj nemcsak epikus, hanem erősen elgondolkodtat azon is, hogy milyen jó lenne elutazni oda.

A történet szerint a helyszín egy fiktív sziget, amely vitatott területen, valahol Oroszország és Japán között található,

ám az ott játszódó jeleneteket valójában a Feröer-szigeteken forgatták, mindössze kb. ötszáz kilométerre a skót partoktól.

A hely pedig nem más, mint Kalsoy, egy hosszú, vékony szárazföld, amelyet a helyiek “A fuvola” becenévvel illetnek.

Alig száz lakosával a Feröer-szigetek egyik legkisebb (és legelszigeteltebb) területe, melyet sem hidak, sem alagutak nem kötik össze a többi szigettel – vagyis tökéletes rejtekhelynek tűnik.

Kalsoyba szerencsére a Vágari repülőtéren keresztül viszonylag könnyen el lehet jutni.

Morózus szikláival, hihetetlen túraútvonalaival, aranyos fraterculák csapataival és túlviláginak tűnő északi fényeivel valóban vonzó célpontként kínálja magát.

Lars Schneider vonzódik a zord tájakhoz, bejárta már IzlandotKanadát és Alaszkát. Valamennyi túrájára elkísérte a kamerája, de amint kiszabadul a mindennapi munkát jelentő mókuskerékből, megnyugszik.

A hamburgi reklámfotósnak ilyenkor van ideje megvárni a tökéletes pillanatot egy kép elkészítésére. Nincs kapkodás, nincs teljesítési kényszer, egy teljesen ellentétes életben találja magát, ahol a felhőkre, a hegyekre, a vízesésekre kell csak figyelnie. Ugyan távol van a családjától és a barátaitól, de mint a legtöbbünknek, neki is szüksége van egy kis lassításra. Ehhez pedig tökéletes helynek tűnik a Feröer-szigetek.

(Forrás: Time Out, fotók: Unsplash, Getty Images)

utazás | feröer | James Bond | Kalsoy | szigetek

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram