Close
Abban a villában lakhatsz, ahol James Bond született

Abban a villában lakhatsz, ahol James Bond született

Az épület több mint száz évig csupán a kiváltságosoknak volt látogatható, jövőre azonban megnyitja kapuit a világ előtt. A falai között szálloda, étterem és fürdő üzemel majd, de több eladó luxusrezidenciát is kialakítanak benne.

A londoni Old War Office számos titkot őriz, nem véletlenül. Az 1906-ban épült komplexum a Whitehall szomszédságában fekszik, pontosan Őfelsége lovas gárdájának bázisa mellett, mindössze öt percre a Downing Street 10-től.

Az épület falai között számos történelmi jelentőségű esemény is történt, többek között ott hozta meg Winston Churchill a brit fegyveres erőnek címzett parancsait és Sir Ian Fleming író is ott mutatta be elsőként a James Bond karakterét.

Az elmúlt évtizedekben öt Bond-filmet forgattak a falai között, de a népszerű Netflix-sorozatban, a Koronában is feltűnt. Az épület talán legnagyobb titka az, hogy földalatti alagutak hálózzák be, amelyeket politikai szereplők és kémek egyaránt használhattak.

Az ikonikus brit épület most teljesen újjászületik. Egy részében a The OWO luxushotel működik majd a maga 125 szobájával, másik szárnyában pedig nyolcvanöt luxusrezidenciát alakítanak ki. Úgy tudni, a luxusrezidenciák között lesznek kisebb penthouse lakások és öt hálószobás nagyobb ingatlanok is. Az épület belső terei azonban rendkívül változatosak, van, ahol a belmagasság a 4,4 métert is eléri. A monumentális épületben kilenc étterem és bár, valamint egy fürdőrészleg is helyet kap.

Az ingatlan átalakítását az a Hinduja Group vezeti, amely korábban a Historic England, a Museum of London Archaeology felújítási munkáját is koordinálta.

Korábban megírtuk, hogy mintegy 100 millió dollárért, azaz több mint 30 milliárd forintért árulják Pierce Brosnan malibui otthonát, amelyet bátran nevezhetünk egy James Bond ihletésű villának is.

(Fotók: Grain London)

FOLYTASD EZZEL
Lakossági statisztikák ihlették ezeket a 3D-nyomtatott alumíniumszobrokat
Így is kinézhet egy szociális lakásokból álló társasház
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom