Close
Eladósorba került a birtok, ahol a világ leghíresebb írónője született és írt

Eladósorba került a birtok, ahol a világ leghíresebb írónője született és írt

Ezen az angol birtokon írta Jane Austen a Büszkeség és balítélet című könyvét. A rezidencia most nagyjából 3,6 milliárd forintért keresi új tulajdonosát. 

Janes Austen regényeiben gyakran jelenik meg valamilyen formájában az az angol vidéki ház, ahol felnőtt és amely egyfajta inspirációs forrásként is segítette munkáját a legnépszerűbb regényeinek megírásakor.

Úgy tudni, az írónő itt élt 1775-ös születésétől egészen 1801-ig, amikor is az apja Bath-ba költöztette a családot.

Itt írta meg a Büszkeség és balítélet című klasszikusát is.

A Steventon-házat az író testvére lebontotta és eredeti formájában újjáépítette, majd 1855-ben eladta Wellington második hercegének.

A műemlék épület a hozzá tartozó kertekkel és parkokkal mintegy ötven hektáron terül el. Hat hálószobát, négy fürdőszobát tartalmaz, amelyeket az évek során több alkalommal is felújítottak, azonban  mind a belső terekben, mind pedig a homlokzaton törekedtek arra, hogy megőrizzék a korabeli jegyeket.

A külsejét fehér stukkózat, szárnyas ablakok és palatető jellemzi. Belül tágas közösségi terek találhatók, dekoratív kőkandallóval, magas mennyezettel és látványos díszlécekkel. A régi világ varázsa mellé modern kényelem is jár, beleértve a fűtött úszómedencét, a teniszpályát, az üvegházat és a borospincét.

(Forrás: RobbReport, fotók: Knight Frank)

jane austen | rezidencia | birtok | Anglia | eladó

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Belesajdultunk, annyira fenomenálisan szép ez a krétai villa

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram