Ez a japán férfi harminckét éve lerajzolja mindazt, amit megevett

Kobajasi Icsuo gyönyörűen rajzol, jól főz, és szereti a hasát. Ez önmagában még nem kirívó eset, viszont a férfi tizennyolc éves kora óta hihetetlen részletességgel örökíti meg mindazt, amit elfogyaszt. Fotók helyett viszont inkább rajzol és fest. Igazi gasztrotörténeti lenyomatokat hozott létre. 

Gyakorlatilag egy offline Instagramot hozott létre Kobajasi, aki leginkább felülnézetből szereti rajzolni a szebbnél szebb rameneket, tésztaételeket, színpompás japán salátákat, halas egytálételeket.

A férfi maga is dolgozott szakácsként egy sobatésztát gyártó, gyermekétkeztetéssel foglalkozó helyen, ám komoly betegsége miatt egy ideje otthon van. A rajzolással így sem állt le, már harminckét éve örökíti meg az étkezéseit – fényképezőgép helyett saját kezével. Noteszeket, rajztömböket ugyanúgy használ, de néha sima rajzlapokra alkot.

A rajzok mellé rövid és velős szöveg is társul: Kobajasi tömören vázolja, milyen is volt az étel, megírja a lelőhelyét és az árát is.

Jelenleg körülbelül ezer illusztrációból és kis szövegből áll a több évtizedes kollekció.

Több kiállítást is rendeztek már Japánban a gasztrotörténeti lenyomatokból, sőt, New Yorkban, az Outsider Art Fare nevű vásáron egy Kobajasi-rajz háromezer dollárért talált új gazdára.

Fantasztikusan részletes rajzok, melyek nemcsak esztétikai értékkel bírnak, hanem akár meg is éhezhetünk tőlük, annyira ízlésesek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Colossal)

ramen | séf | japány konyha | japán | recepteskönyv

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom