Ez a japán férfi harminckét éve lerajzolja mindazt, amit megevett

Kobajasi Icsuo gyönyörűen rajzol, jól főz, és szereti a hasát. Ez önmagában még nem kirívó eset, viszont a férfi tizennyolc éves kora óta hihetetlen részletességgel örökíti meg mindazt, amit elfogyaszt. Fotók helyett viszont inkább rajzol és fest. Igazi gasztrotörténeti lenyomatokat hozott létre. 

Gyakorlatilag egy offline Instagramot hozott létre Kobajasi, aki leginkább felülnézetből szereti rajzolni a szebbnél szebb rameneket, tésztaételeket, színpompás japán salátákat, halas egytálételeket.

A férfi maga is dolgozott szakácsként egy sobatésztát gyártó, gyermekétkeztetéssel foglalkozó helyen, ám komoly betegsége miatt egy ideje otthon van. A rajzolással így sem állt le, már harminckét éve örökíti meg az étkezéseit – fényképezőgép helyett saját kezével. Noteszeket, rajztömböket ugyanúgy használ, de néha sima rajzlapokra alkot.

A rajzok mellé rövid és velős szöveg is társul: Kobajasi tömören vázolja, milyen is volt az étel, megírja a lelőhelyét és az árát is.

Jelenleg körülbelül ezer illusztrációból és kis szövegből áll a több évtizedes kollekció.

Több kiállítást is rendeztek már Japánban a gasztrotörténeti lenyomatokból, sőt, New Yorkban, az Outsider Art Fare nevű vásáron egy Kobajasi-rajz háromezer dollárért talált új gazdára.

Fantasztikusan részletes rajzok, melyek nemcsak esztétikai értékkel bírnak, hanem akár meg is éhezhetünk tőlük, annyira ízlésesek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Colossal)

kreativitás | rajz | japán | receptek | séf

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom