Close
Japánban felfedezték, melyik korosztálynak van a legtöbb pénze luxusra

Japánban felfedezték, melyik korosztálynak van a legtöbb pénze luxusra

A marketingosztályoknak újra kell gondolniuk a stratégiát.

Nem maguktól jöttek rá a luxustermékek gyártói és marketingesei, menet közben szembesültek azzal, hogy vevőik jelentős része nyugdíjas korú – egy olyan korosztály, amelyet eddig figyelmen kívül hagytak a reklámszakemberek.

Japán társadalma ijesztő mértékben öregszik, a becslések szerint 2050-re a népesség egyharmada 65 éves kor fölötti lesz. Soha ennyien nem élték meg a százéves kort, miközben az újszülöttek száma soha nem volt ennyire alacsony. Sokan vitáznak arról, ez milyen terheket ró majd a gazdaságra, kevesen vették észre, milyen vásárlóerőt képviselnek: autókat, drága kozmetikumokat vesznek, stílusosan utaznak, és a legjobb éttermekben esznek. A japán társadalomban a ötvenéves kör középkorúnak számít, és ez a korosztály még igencsak aktív. Egyre több azonban az olyan brand, amelyik kifejezetten őket szólítja meg kommunikációjában.

Japánban már a 65 az új 40.

Ez is érdekelhet:

luxus | video | életkor | japán

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram