Close
Japánban felfedezték, melyik korosztálynak van a legtöbb pénze luxusra

Japánban felfedezték, melyik korosztálynak van a legtöbb pénze luxusra

A marketingosztályoknak újra kell gondolniuk a stratégiát.

Nem maguktól jöttek rá a luxustermékek gyártói és marketingesei, menet közben szembesültek azzal, hogy vevőik jelentős része nyugdíjas korú – egy olyan korosztály, amelyet eddig figyelmen kívül hagytak a reklámszakemberek.

Japán társadalma ijesztő mértékben öregszik, a becslések szerint 2050-re a népesség egyharmada 65 éves kor fölötti lesz. Soha ennyien nem élték meg a százéves kort, miközben az újszülöttek száma soha nem volt ennyire alacsony. Sokan vitáznak arról, ez milyen terheket ró majd a gazdaságra, kevesen vették észre, milyen vásárlóerőt képviselnek: autókat, drága kozmetikumokat vesznek, stílusosan utaznak, és a legjobb éttermekben esznek. A japán társadalomban a ötvenéves kör középkorúnak számít, és ez a korosztály még igencsak aktív. Egyre több azonban az olyan brand, amelyik kifejezetten őket szólítja meg kommunikációjában.

Japánban már a 65 az új 40.

Ez is érdekelhet:

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom