Japánban felfedezték, melyik korosztálynak van a legtöbb pénze luxusra

A marketingosztályoknak újra kell gondolniuk a stratégiát.

Nem maguktól jöttek rá a luxustermékek gyártói és marketingesei, menet közben szembesültek azzal, hogy vevőik jelentős része nyugdíjas korú – egy olyan korosztály, amelyet eddig figyelmen kívül hagytak a reklámszakemberek.

Japán társadalma ijesztő mértékben öregszik, a becslések szerint 2050-re a népesség egyharmada 65 éves kor fölötti lesz. Soha ennyien nem élték meg a százéves kort, miközben az újszülöttek száma soha nem volt ennyire alacsony. Sokan vitáznak arról, ez milyen terheket ró majd a gazdaságra, kevesen vették észre, milyen vásárlóerőt képviselnek: autókat, drága kozmetikumokat vesznek, stílusosan utaznak, és a legjobb éttermekben esznek. A japán társadalomban a ötvenéves kör középkorúnak számít, és ez a korosztály még igencsak aktív. Egyre több azonban az olyan brand, amelyik kifejezetten őket szólítja meg kommunikációjában.

Japánban már a 65 az új 40.

Ez is érdekelhet:

A város, ahol a gésákhoz csak ajánlásos alapon lehet bejutni

A gésák és szentélyek központjában egyszerre elevenedik meg az ősi Japán és egy Wes Anderson-film, valamint a tudatunkat kikapcsolva adhatjuk át magunkat az univerzumnak.

luxus | japán | video | életkor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom