Close
Az utolsók között int búcsút a korlátozásoknak ez az ország

Az utolsók között int búcsút a korlátozásoknak ez az ország

A jövő hónaptól fokozatosan enyhülnek az ország szigorú belépési korlátozásai.

Japán még mindig óvatos, de már készen áll arra, hogy ismét megnyissa a határait. Júniustól több hónapon keresztül tartó, szakaszos újrajnyitási tervvel készülnek.

Fumio Kishida japán miniszterelnök a hétvégén Londonban bejelentette: júniusban enyhítenek a korlátozásokon, de a turisták jelenlegi beutazási tilalmának feloldása csak szakaszosan fog megvalósulni. A szakértők véleményeire hagyatkozva fogják felülvizsgálni az egyes, koronavírus miatt hozott intézkedéseket, úgy vélik ugyanis, hogy

még mindig csak a normalitáshoz való visszatérés időszakában vagyunk.

Japán már százhat ország számára engedélyezte a beutazást,

napi tízezer fős nemzetközi érkezési limit mellett.

A beutazók azonban csak azok lehetnek, akik nem turisztikai céllal érkeznek az országba, hanem például üzleti ügyeik intézése vagy tanulás miatt.

Az enyhítések első lépcsőfokaként ezt a beutazási plafont duplázhatnák meg és júniustól már a tengerentúli turistákat is beengedhetik. A tervek szerint először kisebb turistacsoportok számára nyitják majd meg az országot, mielőtt visszaállna a pandémia előtti rend. A beutazó turizmus korlátozott újraindítását kísérletként kezelik, és ha a fertőzések nem terjednek, akkor az enyhítéseket folytatják.

(Forrás: executivetraveller, fotók: Getty Images)

utazás | határzár | covid | covid-19 | pandémia

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram