Close
Az utolsók között int búcsút a korlátozásoknak ez az ország

Az utolsók között int búcsút a korlátozásoknak ez az ország

A jövő hónaptól fokozatosan enyhülnek az ország szigorú belépési korlátozásai.

Japán még mindig óvatos, de már készen áll arra, hogy ismét megnyissa a határait. Júniustól több hónapon keresztül tartó, szakaszos újrajnyitási tervvel készülnek.

Fumio Kishida japán miniszterelnök a hétvégén Londonban bejelentette: júniusban enyhítenek a korlátozásokon, de a turisták jelenlegi beutazási tilalmának feloldása csak szakaszosan fog megvalósulni. A szakértők véleményeire hagyatkozva fogják felülvizsgálni az egyes, koronavírus miatt hozott intézkedéseket, úgy vélik ugyanis, hogy

még mindig csak a normalitáshoz való visszatérés időszakában vagyunk.

Japán már százhat ország számára engedélyezte a beutazást,

napi tízezer fős nemzetközi érkezési limit mellett.

A beutazók azonban csak azok lehetnek, akik nem turisztikai céllal érkeznek az országba, hanem például üzleti ügyeik intézése vagy tanulás miatt.

Az enyhítések első lépcsőfokaként ezt a beutazási plafont duplázhatnák meg és júniustól már a tengerentúli turistákat is beengedhetik. A tervek szerint először kisebb turistacsoportok számára nyitják majd meg az országot, mielőtt visszaállna a pandémia előtti rend. A beutazó turizmus korlátozott újraindítását kísérletként kezelik, és ha a fertőzések nem terjednek, akkor az enyhítéseket folytatják.

(Forrás: executivetraveller, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom