Így kezelik a túl nagy tömeget ebben a távol-keleti országban

Ismét özönlenek a turisták Japánba, a látogatók száma majdnem elérte a járvány előtti szintet.

Ez jó hír az ország idegenforgalmi és vendéglátóipara számára, azonban nyomást gyakorol az ott élőkre és a környezetre, de az utazóknak sem jó, ha a zsúfoltságban kell toporogniuk.

Éppen ezért az ország idegenforgalmi minisztere új intézkedéseket jelentett be a tömegturizmus problémái ellen. Az egyik lépésben a közlekedési infrastruktúrát erősítenék meg: kibővítik a busz- és taxiflottákat, hogy jobban meg tudjanak birkózni a kereslettel, például a szezonálisan zsúfolt célpontokon, amilyen például Niseko és Hokkaido a síszezonban.

Niseko

Egy másik javaslat szerint a nagy csomópontokról közvetlen buszjáratokat indítanának a népszerű úti célokra, kifejezetten a turistáknak.

Ugyanakkor az is felmerült, hogy a legforgalmasabb időszakokban megemelik a viteldíjakat, hogy ezzel is ösztönözzék a csúcsidőn kívüli utazást.

Szeretnék elterelni a tömeget a zsúfolt gócpontoktól, amilyen Tokió és Kiotó, ezért népszerűsítik a természeti és vidéki látnivalókat, hogy enyhítsék a legnépszerűbb úti célok terheit.

Szóba jöhet az idegenforgalmi adó is, amit a Hirosima prefektúrában található Hacukaicsiben október elsejével már be is vezettek. A városban, Icukusima (Mijadzsima) szigetén található világörökségi szentély az egyik leghíresebb úti cél Kiotó és Tokió mellett, e hónaptól pedig száz jenes (240 forintos) belépő fejében látogatható.

"Felelősek vagyunk a természet, a történelem és a kultúra megőrzéséért, és ezek átadásáért a következő generációknak" mondta Shunji Mukai, a város tervezési és koordinációs részlegének tisztviselője.

Élvezhetetlen a csoszogó tömeg miatt az egyik leglátogatottabb látványosság Franciaországban, de ezeken az úti célokon is meg kell küzdenünk a zsúfoltsággal.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

japán | zsúfoltság | tömeg | kiotó | tokió

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Egy fordítógép, amivel az egész világot megértheted, az egyik legjobb karácsonyi ajándék!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom