Élvezhetetlen a csoszogó tömeg miatt az egyik leglátogatottabb látványosság Franciaországban

Nem újdonság manapság, ha egy népszerű turistalátványosságot a zsúfoltsága miatt kritizálnak. Az egyik kedvelt francia attrakcióról egy turista azt mondta, hogy gyakorlatilag "átcsoszogtak rajta", annyira tömve volt.

A Versailles-i kastélyról van szó, amely  XIV. Lajos király és Marie Antoinette egykori királyi rezidenciájaként lett világhírű. A palota egyik legvonzóbb része a tükörterem, összesen 357 díszes tükörrel.

Építésének idején Franciaország éves jövedelmének közel negyedébe került a fenntartása, így nem meglepő módon sok francia nem volt túl boldog a királyi életmódtól.

Napjainkban évente közel tizenöt millió turista keresi fel pazar termeit, gyönyörű kertjeit és hogy elmerüljön az épület izgalmas történelmében.

Egyesek szerint a palota viszont túlságosan is zsúfolt ahhoz, hogy élvezni lehessen.

Az egyik látogató a Redditen élete konkrétan legrosszabb élményeként írt a versailles-i látogatásról.

"Versailles volt a legszörnyűbb. Mindenki apró lépésenként csoszogott a termeken át a tikkasztó hőségben. Ráadásul csomószor meg kellett állnunk, hogy valaki fényképet tudjon készíteni. A tömeg egyszerűen tönkretette számomra Versailles-t" – írta.

Egy másik látogató hasonló véleményt fogalmazott meg. "Tudtam, hogy nagy lesz a forgalom, de ez egy bakancslistás hely volt számomra. Annyi ember tartózkodott a palotában, hogy sokkal több embert láttam, mint a tényleges szobákat és kincseket. A tükörterem nem volt valami varázslatos a tömeg miatt; úgy éreztük magunkat, mint a marhák, akiket terelgetnek."

Hogy némi pozitívumról is essék szó, a palotát körülvevő kertekért legtöbben odavoltak: "A parkot sokkal szebbnek és lenyűgözőbbnek találtam, mint a kastélyt. Maga a palota nagyon zsúfolt, és ha órákat vártam volna, hogy megnézzem, anélkül, hogy a gyönyörű parkot is látom, aligha őszinte a mosolyom" – olvasható egy bejegyzésben. Másvalaki ugyancsak imádta és a látogatás csúcspontjának nevezte.

Nem Párizs az egyetlen város, amely a túlzsúfoltságtól szenved, számos hely jár hasonló cipőben.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

franciaország | kritika | palota | zsúfoltság | párizs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom