Close
Élvezhetetlen a csoszogó tömeg miatt az egyik leglátogatottabb látványosság Franciaországban

Élvezhetetlen a csoszogó tömeg miatt az egyik leglátogatottabb látványosság Franciaországban

Nem újdonság manapság, ha egy népszerű turistalátványosságot a zsúfoltsága miatt kritizálnak. Az egyik kedvelt francia attrakcióról egy turista azt mondta, hogy gyakorlatilag „átcsoszogtak rajta”, annyira tömve volt.

A Versailles-i kastélyról van szó, amely  XIV. Lajos király és Marie Antoinette egykori királyi rezidenciájaként lett világhírű. A palota egyik legvonzóbb része a tükörterem, összesen 357 díszes tükörrel.

Építésének idején Franciaország éves jövedelmének közel negyedébe került a fenntartása, így nem meglepő módon sok francia nem volt túl boldog a királyi életmódtól.

Napjainkban évente közel tizenöt millió turista keresi fel pazar termeit, gyönyörű kertjeit és hogy elmerüljön az épület izgalmas történelmében.

Egyesek szerint a palota viszont túlságosan is zsúfolt ahhoz, hogy élvezni lehessen.

Az egyik látogató a Redditen élete konkrétan legrosszabb élményeként írt a versailles-i látogatásról.

„Versailles volt a legszörnyűbb. Mindenki apró lépésenként csoszogott a termeken át a tikkasztó hőségben. Ráadásul csomószor meg kellett állnunk, hogy valaki fényképet tudjon készíteni. A tömeg egyszerűen tönkretette számomra Versailles-t” – írta.

Egy másik látogató hasonló véleményt fogalmazott meg. „Tudtam, hogy nagy lesz a forgalom, de ez egy bakancslistás hely volt számomra. Annyi ember tartózkodott a palotában, hogy sokkal több embert láttam, mint a tényleges szobákat és kincseket. A tükörterem nem volt valami varázslatos a tömeg miatt; úgy éreztük magunkat, mint a marhák, akiket terelgetnek.”

Hogy némi pozitívumról is essék szó, a palotát körülvevő kertekért legtöbben odavoltak: „A parkot sokkal szebbnek és lenyűgözőbbnek találtam, mint a kastélyt. Maga a palota nagyon zsúfolt, és ha órákat vártam volna, hogy megnézzem, anélkül, hogy a gyönyörű parkot is látom, aligha őszinte a mosolyom” – olvasható egy bejegyzésben. Másvalaki ugyancsak imádta és a látogatás csúcspontjának nevezte.

Nem Párizs az egyetlen város, amely a túlzsúfoltságtól szenved, számos hely jár hasonló cipőben.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

párizs | palota | tömeg | kritika | franciaország

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram