Close
Egy fotónak köszönhetően lett Instagram-szenzáció ez az elképesztően látványos „tükörstrand”

Egy fotónak köszönhetően lett Instagram-szenzáció ez az elképesztően látványos „tükörstrand”

Egy japán partszakasz igazi Instagram-slágerré nőtte ki magát, köszönhetően a tükörszerű vízfelszínnek.

A Csicsibugahama néven ismertté vált strand Mitojo városa mellett található Sikoku szigetén, Kagava prefektúrájában.

A lenyűgöző, tükörszerű helyet már több mint 175 ezer alkalommal jelölték meg az Instagramon. Az ország „legfotogénebb strandja” saját Insta-oldallal is rendelkezik, ahol a látogatók legjobb fotóit választják ki és mutatják meg.

Különösen népszerűek az ugrálós pózok, a páros felvételek, valamint az esernyőt, teniszütőt és lufit tartó emberekről készült felvételek, de a fotókon lenyűgöző naplementék és napfelkelték is láthatók, intenzív lilában, narancsban, vörösben és rózsaszínben. A drámai felhőfotók különösen jól érvényesülnek, akárcsak a csendes napokon elkapott pillanatok, mivel a vízfelszín akkor nem hullámzik.

A strandot a bolíviai Salar de Uyunihoz hasonlítják, amely az esős évszakban ugyancsak az ég képét tükrözi, ám világhírű „riválisával” ellentétben Csicsibugahama az utóbbi évekig viszonylag ismeretlennek számított. A köztudatba 2016-ban robbant be, amikor a város népszerűsítésére indított fotópályázat zsűrijét lenyűgözte egy olyan felvétel, melyen két gyermek képe tükröződött vissza a vízfelszínen. A fotó azután felkeltette a többi fényképész figyelmét is, úgyhogy az egy kilométer hosszú strand hirtelen valódi turisztikai látványossággá vált.

A tükörhatás naplementekor működik a legjobban, illetve amikor nincs szél, ami megzavarná a víz felszínét.

A hivatalos weboldal tippeket is ad arra, hogyan lehet a legjobb képeket készíteni: eszerint a modellnek az árapály medence egyik oldalán kell pózolnia, míg a fotósnak a másik oldalon állnia.

A honlapon egyébként egy árapály- és naplemente-naptár is található, ami segít a fotózás ideális időpontjának kiválasztásához. A fényképezést ugyan bátorítják, de a turistákat arra kérik, hogy ne repüljenek drónokkal a strand fölé, amikor az zsúfolt.

A Musement programfoglaló oldal a szeptember 3-i felhőkarcolók világnapja alkalmából megnézte, mely felhőkarcolók tűnnek fel a leggyakrabban az Instagramon.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

vízfelszín | turistamágnes | japán | tükör | Csicsibugahama

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram