Close
Ezek az Instagram legnépszerűbb felhőkarcolói

Ezek az Instagram legnépszerűbb felhőkarcolói

A Musement programfoglaló oldal a szeptember 3-i felhőkarcolók világnapja alkalmából megnézte, mely felhőkarcolók tűnnek fel a leggyakrabban az Instagramon.

A világ száz legmagasabb felhőkarcolóját vették számításba, és a 2022 júliusi hashtageket figyelték. Így alakult ki a tízes lista.

10. One Vanderbilt, New York

Mintegy 59 ezer alkalommal említették a két éve megnyitott, 427 méteres épületet, amelynek 91. és 93. emelete között kilátó kapott helyett, és a Kenzo Digital üvegfalú, tükrös kockái teremtenek elvarázsoltkastély-hangulatot benne.

9. 30 Hudson Yards, New York

A 74 ezer hashtaggel övezett felhőkarcoló a népszerűségét elsősorban a 2020 márciusában megnyitott kilátójának, a The Edge-nek köszönheti, amely 335 méteres magasságával a nyugati félteke legnagyobb és legmagasabban található kilátóterasza.

8. Shanghai Tower, Sanghaj

A 104 ezer említéssel büszkélkedő, 632 méter magas épület Kína legmagasabb felhőkarcolója, a 118. emeletén található kilátóból teljes körpanoráma nyílik a városra.

Lotte World Tower, Szöul

Ennek a 110 ezer említéssel szereplő felhőkarcolónak, amelyet a koreai porcelán- és kalligráfiaművészet inspirált, az egyik különlegessége az, hogy a legkörnyezetbarát épületeket megillető LEED gold minősítéssel rendelkezik, 478 méter magasan pedig a Seoul Sky kilátó található benne, mely a világ legmagasabban lévő, üvegpadlós kilátója.

Petronas-ikertorony, Kuala Lumpur

Kuala Lumpur ikonikus ikertornyai, melyeket 170 méter magasan az 58,4 méteres Skybridge köt össze, 221 ezer taget kaptak.

Az épület 86. emeletéről, vagyis 370 méter magasról lehet körbenézni a városban.

Willis Tower, Chicago

Az 561 ezer hashtages tornyot évente mintegy 1,7 millióan látogatják meg, hogy a 103. emeleten található Skydeck üvegaljú kockáiról pillantsanak körbe a szelek városában.

One World Trade Center, New York

797 ezer hashtaget kapott a nyugati félteke legmagasabb épülete, a függetlenségi nyilatkozat dátumára utalva 1776 láb vagyis 541 méter magas One World Trade Center, amelynek a 100. és 102. emelete között találhatü kilátóra 47 másodpercig tart felliftezni.

Taipei 101, Tajpej

A kékeszöld színű bambuszra emlékeztető épület az elegáns dizájn és az élvonalbeli technológia mellett a kilátóiról is híres, amelyek a 88., 89. és 91. emeleten találhatók. Az Instagram népe mintegy 816 ezer hashtaggel jutalmazta.

Empire State Building, New York

A második helyen a Nagy Alma ikonját, a rekordidő alatt, mindössze 410 nap alatt elkészült Empire State Buildinget találjuk mintegy 4 millió 200 ezer említéssel. Kilátót a 86. és a 102. emeleten találunk.

Burdzs Kalifa, Dubaj

Toronymagasan szerezte meg a vezetést a 6 millió taget elnyert dubaji látványosság, amely 828 méterével jelenleg a világ legmagasabb épülete.

Dubajban az élet ráadásul soha nem áll meg, legutóbb például elképesztő tervek születtek arra, mivel vennék körbe a világ egyik legikonikusabb épületét.

(Forrás: Si Viaggia, képek: Unsplash)

felhőkarcoló | legnépszerűbb | instagram

FOLYTASD EZZEL

Nem gondolnánk, de bizony a home office lehetősége új távlatokat nyit az utazások terén

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram