Close
Csak tavaly nyitott ez az étterem, de máris világrekordot állított fel

Csak tavaly nyitott ez az étterem, de máris világrekordot állított fel

Szinte az égben vacsorázhat, aki oda foglal asztalt.

Februárban a Guinness Rekordok Könyve a J Hotel Shanghai Towerben található éttermének, a Heavenly Jin-nek ítélte oda a világ legmagasabban lévő, valamely épületen belül helyezkedő éttermének  címét.

Erre az utóbbi pontosításra azért van szükség, mert a természet ennél sokkal magasabb platformokat kínál. Így a tengerszint feletti magasságot tekintve a bolíviai Chacaltaya-síközpontban található étterem viszi a prímet 5340 méterrel.

A Shanghai Tower viszont Kína legmagasabb és a világ harmadik legmagasabb épülete,

az étterem ennek a százhuszadik emeletén található, ötszázötvenhat méterrel a föld felett  vagyis körülbelül négyszer olyan magasan, mint Magyarország leendő legmagasabb épületének, az új Mol-toronynak a teteje.

Az étlap az európai, a japán és a kínai konyha elemeit ötvözve értelmezi újra a klasszikusokat, ami pedig a dekorációt illeti: a látogatókat egy harminc méter hosszú, olasz mozaiklapokból kirakott falfestmény fogadja, amely az ókori Selyemúthoz kapcsolódó jeleneteket ábrázol. Az asztalok felett szalagszerű hullámban elhelyezett kristálylámpák világítanak.

Az étteremben kétszázötvenhat ember fér el, és öt privát étkező is rendelkezésre áll, a nyitott konyhában pedig a vendégek saját szemükkel kísérhetik a főzési folyamatokat – már ha le tudják venni a tekintetüket a padlótól a plafonig érő ablakok nyújtotta kilátásról.

A legmagasabban található étterem címét ezelőtt a dubaji Burdzs Kalifa százhuszonkettedik szintjén, négyszáznegyvenegy méter magasan található At.mosphere viselte, mely 2011-ben nyitott meg.

A Guinness Rekordok szerint egyébként Kína ad otthont a világ legmagasabban található, forgó éttermének is, a Twistnek, mely a Canton Tower százhatodik emeletén kapott helyet, négyszázhuszonkét méteres magasságban, Kantonban.

A világ legmagasabban fekvő, autózható útját itt találjuk, de Sanghaj is tartogat meglepetéseket.

(Forrás: cnn.com, képek: GettyImages)

 

étterem | legmagasabb | világrekord | guinness | legmagasabban található

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Elképesztő mennyiségű magyarországi utasra számít a Wizz Air

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom