Close
Sanghaj legújabb könyvesboltja bőven túlmutat önmagán

Sanghaj legújabb könyvesboltja bőven túlmutat önmagán

Az izgalmas könyvek mellett ugyanis kisebb fák és cserepes virágok, valamint egy különleges tea- és borgyűjtemény várja azokat, akik elidőznének itt néhány órára.

Egy helyi építésziroda, a Wutopia Lab kreatív és mérnöki vénájú szakemberei álmodták meg a 452 négyzetméteres könyvesboltot, amely egy nemrég átadott, téglavörös irodaházban található. A könyvesbolt tereit perforált alumíniumból, illetve kvarckőből készült könyvespolcok választják el, mintegy kiigazodási pontot teremtve ebben a kulturális és gasztronaturális labirintusban.

Az enteriőrben egymásba kapcsolódó, barlangszerű tereket találhatunk, kisebb fákat, cserepes növényeket, antik és modern kisugárzású dizájnelemeket egyaránt. A Wutopia Lab egy olyan könyvesboltot szeretett volna,

amely túlmutat a könyvek áradatán, a kulturális és információs szellemi tér nyújtotta keretrendszeren.

A sanghaji könyvesbolt egy egész életmódot testesít meg, amely a helyi népművészeti, gasztronómiai és kertművelési örökségből is merít, és közös fizikai és spirituális térbe helyezi a virágokat, a borok és teák világát, valamint a gondosan válogatott könyveket.

Ez is érdekelhet:

könyvesbolt | sanghaj | kína | könyvtár | Wutopia Lab

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram