Close
Sanghaj legújabb könyvesboltja bőven túlmutat önmagán

Sanghaj legújabb könyvesboltja bőven túlmutat önmagán

Az izgalmas könyvek mellett ugyanis kisebb fák és cserepes virágok, valamint egy különleges tea- és borgyűjtemény várja azokat, akik elidőznének itt néhány órára.

Egy helyi építésziroda, a Wutopia Lab kreatív és mérnöki vénájú szakemberei álmodták meg a 452 négyzetméteres könyvesboltot, amely egy nemrég átadott, téglavörös irodaházban található. A könyvesbolt tereit perforált alumíniumból, illetve kvarckőből készült könyvespolcok választják el, mintegy kiigazodási pontot teremtve ebben a kulturális és gasztronaturális labirintusban.

Az enteriőrben egymásba kapcsolódó, barlangszerű tereket találhatunk, kisebb fákat, cserepes növényeket, antik és modern kisugárzású dizájnelemeket egyaránt. A Wutopia Lab egy olyan könyvesboltot szeretett volna,

amely túlmutat a könyvek áradatán, a kulturális és információs szellemi tér nyújtotta keretrendszeren.

A sanghaji könyvesbolt egy egész életmódot testesít meg, amely a helyi népművészeti, gasztronómiai és kertművelési örökségből is merít, és közös fizikai és spirituális térbe helyezi a virágokat, a borok és teák világát, valamint a gondosan válogatott könyveket.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Amal és George Clooney dél-franciaországi villájába te is azonnal beleszeretsz
Amszterdam egyik legrégebbi csatornája fölé telepítették a világ első 3D nyomtatott acélhídját
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom