Close
Sanghaj legújabb könyvesboltja bőven túlmutat önmagán

Sanghaj legújabb könyvesboltja bőven túlmutat önmagán

Az izgalmas könyvek mellett ugyanis kisebb fák és cserepes virágok, valamint egy különleges tea- és borgyűjtemény várja azokat, akik elidőznének itt néhány órára.

Egy helyi építésziroda, a Wutopia Lab kreatív és mérnöki vénájú szakemberei álmodták meg a 452 négyzetméteres könyvesboltot, amely egy nemrég átadott, téglavörös irodaházban található. A könyvesbolt tereit perforált alumíniumból, illetve kvarckőből készült könyvespolcok választják el, mintegy kiigazodási pontot teremtve ebben a kulturális és gasztronaturális labirintusban.

Az enteriőrben egymásba kapcsolódó, barlangszerű tereket találhatunk, kisebb fákat, cserepes növényeket, antik és modern kisugárzású dizájnelemeket egyaránt. A Wutopia Lab egy olyan könyvesboltot szeretett volna,

amely túlmutat a könyvek áradatán, a kulturális és információs szellemi tér nyújtotta keretrendszeren.

A sanghaji könyvesbolt egy egész életmódot testesít meg, amely a helyi népművészeti, gasztronómiai és kertművelési örökségből is merít, és közös fizikai és spirituális térbe helyezi a virágokat, a borok és teák világát, valamint a gondosan válogatott könyveket.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Ilyen egy erdőtűz-biztos múzeum, ha Ausztráliában épül fel
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom