Sanghaj legújabb könyvesboltja bőven túlmutat önmagán

Az izgalmas könyvek mellett ugyanis kisebb fák és cserepes virágok, valamint egy különleges tea- és borgyűjtemény várja azokat, akik elidőznének itt néhány órára.

Egy helyi építésziroda, a Wutopia Lab kreatív és mérnöki vénájú szakemberei álmodták meg a 452 négyzetméteres könyvesboltot, amely egy nemrég átadott, téglavörös irodaházban található. A könyvesbolt tereit perforált alumíniumból, illetve kvarckőből készült könyvespolcok választják el, mintegy kiigazodási pontot teremtve ebben a kulturális és gasztronaturális labirintusban.

Az enteriőrben egymásba kapcsolódó, barlangszerű tereket találhatunk, kisebb fákat, cserepes növényeket, antik és modern kisugárzású dizájnelemeket egyaránt. A Wutopia Lab egy olyan könyvesboltot szeretett volna,

amely túlmutat a könyvek áradatán, a kulturális és információs szellemi tér nyújtotta keretrendszeren.

A sanghaji könyvesbolt egy egész életmódot testesít meg, amely a helyi népművészeti, gasztronómiai és kertművelési örökségből is merít, és közös fizikai és spirituális térbe helyezi a virágokat, a borok és teák világát, valamint a gondosan válogatott könyveket.

Ez is érdekelhet:

Tükörborítást kapott ez a ház, a végeredmény minden képzeletet felülmúl

A melléképület csodálatosan beleolvad környezetébe, miközben olyan hatást kelt, mintha a föld felett lebegne.

sanghaj | könyvtár | kína | Wutopia Lab | könyvesbolt

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom