Close
Ez a világ legmagasabban fekvő autózható útja

Ez a világ legmagasabban fekvő autózható útja

Indiáig kell zarándokolni érte, de csak a legbátrabbaknak ajánlott.

A ladakhi Chisumle-Demchok út, amikor áthalad az Umling-hágón, immáron a világ legmagasabban fekvő autózható útjának nevezhető. A legmagasabb pontja majdnem 5800 méteren található, ami egészen rendkívülinek számít.

Az utat a Border Roads Organisation (BRO) építette, amely már számos hasonlót alkotott korábban, és büszke arra, hogy az ország legnehezebben megközelíthető határvidékeit köti össze.

Az újonnan megépült ötvenkét kilométer hosszú Guiness-rekorder szakasz a régió néhány kulcsfontosságú területét egyesíti.

Az út a Chisumle-t és Demchokot csatlakoztató másik közvetlen útvonal fontos alternatívája, és nagyon közel fekszik az indiai-kínai határhoz.

Magasabban jegyzik még az Everest alaptáboránál is, továbbá meghaladja a Siachen-gleccser magasságát, amely az India és Pakisztán között zajló fegyveres konfliktus egyik fontos helyszíne, és amelyet a világ leghalálosabb és egyben legnagyobb költséggel járó csataterének neveznek.

Ha létezik királya a hágóknak (és most ne a romániai falura gondoljunk), akkor az Olaszországban fekvő Stelvio az esélyesek nyugalmával pályázhat erre a megtisztelő címre. A 2758 méter magasban elterülő Passo dello Stelvio Európa egyik leghíresebb és legmagasabb hágója. A több tucat hajtűkanyarból álló, szemkápráztató panorámát kínáló útvonalán minden autósnak életében legalább egyszer végig kell tekernie a kormányt.

(Forrás: Times of India, fotók: Getty Images – illusztrációk)

 

FOLYTASD EZZEL
Ezt a légitársaságot kerüljük, ha csak tudjuk
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom