Ez a világ legmagasabban fekvő autózható útja

Indiáig kell zarándokolni érte, de csak a legbátrabbaknak ajánlott.

A ladakhi Chisumle-Demchok út, amikor áthalad az Umling-hágón, immáron a világ legmagasabban fekvő autózható útjának nevezhető. A legmagasabb pontja majdnem 5800 méteren található, ami egészen rendkívülinek számít.

Az utat a Border Roads Organisation (BRO) építette, amely már számos hasonlót alkotott korábban, és büszke arra, hogy az ország legnehezebben megközelíthető határvidékeit köti össze.

Az újonnan megépült ötvenkét kilométer hosszú Guiness-rekorder szakasz a régió néhány kulcsfontosságú területét egyesíti.

Az út a Chisumle-t és Demchokot csatlakoztató másik közvetlen útvonal fontos alternatívája, és nagyon közel fekszik az indiai-kínai határhoz.

Magasabban jegyzik még az Everest alaptáboránál is, továbbá meghaladja a Siachen-gleccser magasságát, amely az India és Pakisztán között zajló fegyveres konfliktus egyik fontos helyszíne, és amelyet a világ leghalálosabb és egyben legnagyobb költséggel járó csataterének neveznek.

Ha létezik királya a hágóknak (és most ne a romániai falura gondoljunk), akkor az Olaszországban fekvő Stelvio az esélyesek nyugalmával pályázhat erre a megtisztelő címre. A 2758 méter magasban elterülő Passo dello Stelvio Európa egyik leghíresebb és legmagasabb hágója. A több tucat hajtűkanyarból álló, szemkápráztató panorámát kínáló útvonalán minden autósnak életében legalább egyszer végig kell tekernie a kormányt.

(Forrás: Times of India, fotók: Getty Images – illusztrációk)

 

ladakh | india | út | autózható | legmagasabb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom