Close
Hat jeges desszert, ami jobban esik a kánikulában a fagyinál

Hat jeges desszert, ami jobban esik a kánikulában a fagyinál

A kánikulában mindig jól jön valami hideg, édes és frissítő desszert. Körbenéztünk, mivel hűsítik magukat a világban Dél-Amerikától Ázsián át Európáig egy-egy forró nyári napon, hogy bebizonyítsuk, vannak alternatívái a fagylaltnak

Mexikó: Paleta

A paleta első ránézésre olyan, mint egy pálcikás jégkrém, valójában azonban krémes és lágy tölteléke van, ami már az első falatnál elkezd kifolyni belőle.

A desszert fagyasztott része többnyire gyümölcsből készül, amihez agávét vagy mézet adnak.

Általában téglalap formájúak és jóval nagyobbak a klasszikus jégkrémeknél.

India: Kulfi

A tejalapú édesség nagyjából úgy készül, mint a fagylalt, egy nagy különbség azonban van a kettő között: nem habosítják levegővel, így sokkal sűrűbb, fagyasztott pudingra hasonlító végeredményt kapnak.

Indiában sáfránnyal, dióval és kardamommal ízesítik.

Olaszország: Granita

A granita leegyszerűsítve jégkása, amit a világ számos pontján megkóstolhatunk. Egy igazán egyszerű és gyorsan elkészíthető nyári desszert, ami általában vízbázisú, teljesen tej- és gluténmentes, így az ételérzékenyek számára is remek alternatíva.

Japán: Kakigori

A kakigori megjelenésében egy sima, díszes fagyira hasonlít, ez azonban puszta megtévesztés. A jeges desszert a 19. század óta töretlenül népszerű, köszönhetően krémes állagának, amit sűrített-tej felhasználásával érnek el.

Az alján általában forrásvízből készült jég van, rajta szirup, a tetején pedig a híres sűrített tej,

ami tényleg ellenállhatatlanná varázsolja az egyszerű édességet.

Kanada: Maple Taffy

A forró juharszirupot jégre öntik, ami megdermed és tulajdonképpen cukorkát hoz létre. Kanadában olyan népszerű a desszert, hogy tematikus fesztiválokat is szerveznek köré.

Fülöp-szigetek: Halo-Halo


A Halo-Halo hasonlít a japán jeges édességhez, hiszen ez is jégalapú és sűrített tejet is tartalmaz, azonban trópusi gyümölcsökkel, diófélékkel, magvakkal dúsítják, így zseniálisan keverednek benne az ízek és a textúrák.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

nyári étel | desszert | nagy sztori | nyári ételek | édesség

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Itt az első magyar luxustorta: bemutatkozott a szarvasgombával készülő La Truff’

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom